PRÁVĚ ČTETE

Fotokniha od Saal Digital – skvělá volba pro...

Fotokniha od Saal Digital – skvělá volba pro vaše vzpomínky!

S fotoknihami jsem začala u nás doma ještě předtím, než jsme měli děti. První obrázkovou knížku, kterou jsem kdy vytvořila, byla z našeho prvního focení, které jsem spolu s výletem do Budapešti pro H. připravila jako překvapení. S příchodem prvního dítěte následovala dlouhá pauza a další knihu jsem udělala před rokem z fotek, které jsme za první dva roky života naší dcerky nafotili. Už teď se těším na podobnu knihu pro našeho syna.

Původně jsem dávala knihy tisknout v Americe, protože jsem u nás na trhu nevěděla najít firmu, jejíž provedení by se mi líbilo a nepůsobilo na mě kýčovitě a nekvalitně. Proto jsem byla ráda, když mě oslovila firma Saal Digital a já jsem díky této spolupráci objevila krásné fotoknihy i u nás!

Tak pojďme na to

Jelikož jsem knihy vytvářela v různých systémech a vyzkoušela jsem si už téměř všechno, byla jsem zvědavá, jaké “složité” bude vytvořit knihu u Saal Digital. Jako první je potřeba stáhnout si Saal Designer a v tom víceméně vybíráte úplně všechno. Od produktu až po uspořádání fotek v knize.

Já jsem pro tyto knihy vybrala naše rodinné fotky od Katky Koncal, za které jsem jí nesmírně vděčná. Zvolila jsem střední formát čtvercové knihy s rozměrem 19×19 cm a dva vyhotovení, protože jsem chtěla vidět, jak bude vypadat kniha s obrázkem na obálce, a ta druhá potažená plátnem a v krásné dárkové krabičce.

Knihu jsem měla hotovou docela rychle. Pomůže vám s tím předpřipravené rozmístění fotek v knize, které ale lze libovolně měnit. Kromě textu na obalu knihy, můžete vkládat texty i v knize. Já jsem zvolila čistý design. Rychlost dodání obou knih byla cca 10 pracovních dnů, ale jen kvůli té s plátnem a v krabičce. Jinak je dodací lhůta kratší. Knihy přivezl kurýr v kartonové krabici, zabalené byly v průhledné fólii, a každá zvlášť ještě v pěnovém obalu s fotografií a plátěná krabička v látkové kapse.

Co se týče kvality tisku a barevnosti, to z pozice fotografa amatéra hodnotit neumím. Ale z pohledu laika a koncového spotřebitele musím říct, že se mi fotografie v knihách moc líbí. Jak jednotlivé fotky, tak i fotografie přes celou šířku knihy. Zvolila jsem možnost “profesionální tisk – mat”. Velmi oceňuji tenčí stránky, protože osobně nejsem moc fanoušek hrubých stran. Takto mi přijde, že i když bude mít kniha 50-100 stran, nebude působit mohutně. Obě knihy jsou bez vatování, kniha s fotografií na obálce je vyhotovena v matu.

Na závěr

Chtěla bych vás všechny povzbudit k tomu, abyste si své fotografie tlačily. Je jedno, zda formou fotoknihy, zarámovaných obrázků na stěnu nebo si budete jednotlivé fotky ručně lepit do alba. V dnešní digitální době jsme zvyklí nafotit tisíce fotek ročně, ale málokdy se k nim vracíme. V nejlepším případě si je někde zazálohujeme na disk. Vytištěna fotka má úplně jinou hodnotu! Pokud tedy uvažujete nad fotoknihou z rodinného focení nebo ze svatby, ty od Saal Digital mohu s klidným svědomím vřele doporučit. Už teď mám v košíku přípravných pár dalších z našich rodinných výletů.

A ještě něco jsem zapomněla! Mám pro vás do Saal Digital slevu na vaši první fotoknihu. Stačí, když kliknete na tento odkaz nebo použijete kód “originalnisvatba19“. A doufám, že se s námi podělíte o ty vaše krásné fotoknihy.

*Tento příspěvek vznikl díky spolupráci se Saal Digital


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba