PRÁVĚ ČTETE

Klasická romantická svatba na zámku s výrazným ods...

Klasická romantická svatba na zámku s výrazným odstínem malinové

Milujeme nevěsty, které vědí přesně co chtějí. A ještě více obdivujeme ty, kteří jim pomohou tyto představy zhmotnit a třeba přidat i něco navíc. V tomto případě je to výrazný odstín malinově růžové, která dodala celé svatbě ten pravý “říz” a posunula klasickou romantickou svatbu na zámku o hodně výš.

Svatba očima Světlany z Báječné svatby

Adélka mě oslovila asi 9 měsíců před svatbou a hned z hlavního setkání bylo jasné, že je to sebevědomá a krásná mladá dáma, která ví co chce. Přála si svatbu v klasickém nadčasovém stylu, na zámku, s nádhernou květinovou výzdobou a dotaženou do absolutního detailu. Colin je z Anglie a je to neuvěřitelně vtipný a inteligentní muž s vybraným vystupováním. Prostě pravý anglický gentleman. Do příprav příliš nezasahoval, ale měl jasně dané požadavky ohledně kvality jídla, nápojů, servisu a bezchybného průběhu celého dne.


Adélka má vytříbený vkus a přesně ví co jí sluší. Vybrala si designové šaty a neváhala si pro ně doletět až do Barcelony. Vlastně si je nejprve vybrala v Římě a následně si je nechala ušít v Braceloně v Ateliéru Pronovias, což je nejvyšší třída stejnojmenné značky. Šaty se jmenují Rani a jsou z kolekce 2018. Značka Pronovias samozřejmě patří ke svatební klasice. U nás se hodně půjčují, hlavně nižší třída, ale musím říct, že nabídka je velmi omezená a některé typy střihů a modelů nejde půjčit vůbec. Takže pokud chcete šaty, které jiná nevěsta nemá, doporučuji koupi.


Při výběru bot samozřejmě padla volba na svatební klasiku Jimmy Choo, model Lang. I přesto, že mají vysoký podpatek, tak jsou poměrně pohodlné a dá se v nich pár hodin přečkat. Určitě si však pořiďte i pohodlnější botky na později, nemá smyl se trápit ve vysokých botách celý den. Prstýnky pořídili v klenotnictví Tiffany. Jak klasické.


Co se týká příprav, nejprve jsme začali s designem svatby. Adélka měla naprosto jasnou představu o tiskovinách. Rozhodli jsme se tedy oslovit tradičního výrobce Bohemia Paper, který vyrábí a navrhuji klasické designy, používá tradiční tiskařské metody a velmi kvalitní papír. Oznámení bylo navrženo s klasickým, světle šedým fontem raženo letterpressem a jména byla ražena ocelotiskem ve zlaté barvě. Obálku jsme oživili vložkou s květinovým motivem.


Obálky, jmenovky a čísla stolů byly nadepsány ručně, kaligrafickým stylem. Dále jsme připravili zarámovaný zasedací pořádek a program svatby. Souběžně s tiskovinami jsme vytvořili celkový designový koncept, který se lehce na konci příprav změnil a to tím, že jsme přidali akcentní malinovou barvu, což myslím, celkovému dojmu velice prospělo.


Svatba se konala na romantickém zámku Ratměřice. Pro nás to byla premiéra. Zámek je na svatby opravdu ideální, má nádherný, udržovaný park, jen je trošku problém s vnitřními prostorami, ale nakonec jsme našli řešení. Výzdoba obřadu byla svatební brána se zlatými Chiavary židlemi, bílý koberec a stojany s květinovými aranžemi. Elegantní a nadčasová výzdoba.


Zajímavostí bylo, že Colin jako letecký inženýr, dokázal přesně vypočítat dopad stínu v čase svatebního obřadu, přestože to ještě ani hodinu před obřadem nevypadalo, seděli nakonec všichni hosté ve stínu, což bylo velice příjemné. Musím říct, že mě to jako člověka s nulovým technickým nadáním naprosto ohromilo.


Hosté se sešli asi hodinu před obřadem, bylo pro ně připraveno občerstvení, hrála hudba a nálada byla velmi slavnostní. Nemohu nezmínit dámy z Anglie, které oblékly tradiční fascinátory, co jsou kloboučky, které se nosí při slavnostních příležitostech. Obřad samotný byl velmi dojemný. Nevěstu přivedl tatínek, ani jedno oko nezůstalo suché. K obřadu hrál kvartet a oddávající měl velmi dojemnou řeč.


Po obřadu probíhaly gratulace, špalír a focení. Pro hosty bylo připraveno občerstvení a program s kouzelníkem. Následně jsme se přesunuli do sálu, kde se konala slavnostní hostina. Původně jsme neměli v úmyslu uspořádat hostinu v těchto prostorách, ale nakonec jsme se rozhodli asi den před svatbou, protože na hosty z Anglie by bylo venku příliš horko.


Hostinu jsme navrhli v klasickém uspořádání. Hlavní stůl a kulaté stoly pro hosty, kam jsme umístili kombinaci vysokých a nízkých aranží. A na trámy zavěsili křišťálové lustry. Po slavnostním zahájení a proslovech začal servis klasického české svatební menu. K poslechu hrál klavírista.


Součástí stylingu byly šaty pro družičky, které jsme objednali u firmy Družičkování. Její majitelka Deniska je velice ochotná, přinesla nám vzorkovník látek a několik modelů na zkoušku, která probíhala u nás v kanceláři a náramně jsme si jí s děvčaty užili. Byl to sice trošku boj vybrat ten správný odstín, ale nakonec se to podařilo a myslím, že pudrový růžový odstín všem skvěle slušel. Na přípravy si dámy pořídily krásné, stylové župánky. Samozřejmě nesmíme zapomenout na ženicha jeho mládence, kteří, jak v Anglii bývá dobrým zvykem, sladili své outfity podle ženicha a pořídili si oblek v tmavě modrém odstínu.


Po skončení hostiny probíhalo portrétování a my jsme mezitím na terase, kde se konala další zábava, připravily sezení, přesunuli květiny ze sálu, kde se konala hostina a připravili sweetbar. Byla to trošku honička, měli jsme na to jen půl hodiny, ale nakonec se vše skvěle zvládlo.


Po příchodu novomanželů se krájel svatební dort a následoval první tanec, ke kterému nám hrála skvělá kapela April. Dort a ostatní sladkosti ze sweetbaru byli naprosto famózní. O výrobu se postaralo studio Punk Rock Cake. Dort měl 4 patra a každé patro mělo jinou texturu a příchuť. Dozdobili jsme jej živými květy. Největší úspěch měla příchuť „Red velvet“, což je legendární recept ze světoznámého newyorského hotelu Waldorf Astoria.


Poté, co hosté snědli dort, otevřeli jsme taneční parket prvním tancem a začala zábava. Hosté se bavily do pozdních nočních hodin, grilovalo se selátko, ve večerních hodinách se otevřel raut. Prostě jedlo sem pilo, tančilo, přesně jak to má na svatbě být. Děkujeme Adélce a Colinovi za skvělou spolupráci a přejeme jim do společného života vše nejlepší.


ORGANIZACE A KONCEPT Báječná svatba / LOKALITA Zámek Ratměřice / KVĚTINY A VÝZDOBA Matflowers / FOTOGRAFIE Katka KoncalVIDEO PinartoTISKOVINY Bohemia PaperDORT A DEZERTY PunkRockCakesŠATY Ateliér Pronovias, šaty Rani z kolekce 2018 / OBLEK SuitsupBOTY Jimmy ChooPRSTENY TiffanyDRUŽIČKY Družičkování / VIZÁŽ Lucia HruškováHUDBA obřad a koktejl Svatební kvartet / HUDBA hostina pianista Petr MalínekHUDBA party kapela April a DJ / KOUZELNÍK Michal Šindelář


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba