PRÁVĚ ČTETE

Jak na osvěžující letní svatbu

Jak na osvěžující letní svatbu

Přestože ještě není léto v astronomickém slova smyslu, počasí nás v posledních týdnech trochu mate, a proto se mnozí z nás i v českých končinách teď cítí jako v tropech. To je důvod, proč jsme si pro vás připravili několik námětů na to, jakým způsobem pojmout letní svatbu, a zároveň jak myslet také na pohodlí vašich hostů v parných letních dnech.

  

jeden / dva

Svatební obřad


Léto je ideálním obdobím pro svatby venku. Je však potřeba dopředu myslet na různorodé podmínky, které vám může zrádné počasí připravit. Kromě “mokré varianty” obřadu a hostiny je dobré počítat také s variantou velmi horkého dne, a to ne pouze v průběhu hostiny, ale už během obřadu. Pokud se obřad koná na jiném místě než hostina, je důležité myslet na to, aby měli hosté přístup alespoň k nějaké formě nealkoholických nápojů a také ke stínu. Užitečnými pomocníky mohou být kromě přirozeného stínu tvořeném stromy také přenosné slunečníky, vějíře nebo “osvěžující stanice” s nápoji. Díky těmto prvkům si budou hosté moci svatbu užít už od samého počátku.

  
 

jeden / dva / tři / čtyři

Občerstvení


Pokud se vaše svatba bude konat v létě, je vhodné přizpůsobit tomu také skladbu občerstvení. V horku lidé rádi sahají po něčem, co je osvěží a zavodní. Při hostině je tak dobré volit lehké pokrmy, které obsahují ovoce a zeleninu. Skvělou inspirací jsou ovocné nanuky (popřípadě pojízdný stánek se zmrzlinou), ovocné mísy a lehké dezerty. V rámci trendů se postupně více prosazují sladké bary, které představují více menších dezertů, které jsou vzájemně chuťově i vizuálně sladěné. Pokud však tato představa není pro vás to pravé ořechové, máme pro vás také náměty na “nahé” svatební dorty s květy nebo ovocem, které budou ozdobou vaší svatby a všichni se po nich budou cítit lehce a svěže.

 
 

jeden / dva / tři / čtyři

Letošním hitem mezi nápoji je vinné smoothie, tedy lahodný chladný nápoj, který lze jednoduše vyrobit rozmixováním bobulovitého mraženého ovoce (například borůvek nebo ostružin) a přidáním bílého nebo červeného vína (a případně také cukru dle chuti). Vznikne tak nápoj konzistencí podobný smoothie, který hosty ochladí a zároveň díky skvělé chuti vína poslouží jako slavnostní drink.

 

jeden / dva 

“První pomoc” pro hosty


Úžasným nápadem, jak se o hosty postarat a zajistit jim bezproblémové vychutnání svatby, je vytvoření stanice první pomoci, kterou si můžete představit jako jednoduchý stoleček, v němž hosté najdou například opalovací krém, repelent proti hmyzu, mast na poštípání hmyzem nebo lék na bolest hlavy z horka. Pokud se totiž svatba koná venku, je spoustu okolností, které mohou hostinu narušit (jako například hmyz), a na které se většina svatebčanů zapomene připravit. Do dámských kabelek se obvykle ani není možné zabalit tak, aby v nich bylo jen o jeden předmět více než je nezbytně nutné. Když takové místo svým hostům poskytnete, pomůže jim to vychutnávat si svatbu bez sebemenších problémů.

 

jeden / dva 

Dekorace


Svěžest a vzdušnost lze svatbě dodat také pomocí dekorací a drobných vychytávek. Spousta hostů zajisté ocení, pokud bude mít možnost v parném dni strávit chvilku času ve stínu, třeba na dece. Stačí tak pod několik stromů v areálu, kde se svatba koná dát pár dek či polštářů a hosté budou nadšeni, že mají odpočinkové útočiště. V posledních letech zůstává oblíbenou a často využívanou barvou na svatbách barva greenery, česky barva listů a zeleně. Lze ji jednoduše kombinovat s jakýmikoliv dalšími barvami a dodat tak více či méně dynamiky do palety svatebních barev. Pokud se nebojíte experimentování a chtěli byste veselou a hravou svatbu, můžete k této barvě dodat výrazné odstíny růžové nebo oranžové. Tak dodáte svatbě tropický svěží ráz, který lze dále podtrhnout například dekoracemi s motivem květů, ptáků nebo ovoce. Oblíbenými listy, které se nyní používají jsou listy exotické monstery, žumary, arálie, areky, různé druhy kapradin nebo list banánovníku.

 
  
 

jeden / dva / tři / čtyři / pět / šest

Pokud byste chtěli svým hostům dopřát také kousek zábavy, doporučujeme vám během letní svatby zvolit oblíbené venkovní hry jako jsou kroket, pétanque, házení kroužků nebo kuželky. Všechny tyto tipy vám mohou pomoci zajistit úžasnou osvěžující svatbu na kterou budou všichni hosté ještě dlouho vzpomínat.


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba