PRÁVĚ ČTETE

DIY :: Květinová čelenka

DIY :: Květinová čelenka

Už delší dobu se na blogu neobjevil žádný DIY projekt. Prioritně proto, že na tvorbu vlastních projektů mám teď opravdu málo času. Proto vám dnes ukážu DIY, na které jsem nedávno narazila na blogu Green Wedding Shoes a určitě ho jednou, když zas bude více času, vyzkouším. Už jen proto, že miluji cokoliv spojeného s čerstvými květinami.

Budeme potřebovat:
pět růží, odrůda David Austin
několik stonek Berzelie
jeden stonek Jasmínu
deset květů Pryskyřníku
dvě nožky keříku Pimelea

a k tomu: 
jeden a půl metru saténové stuhy
zelená floristická páska
drátek
nůžky na stuhu
nůžky na květiny

Pracovní postup

jedna :: Vezmete květiny a zkraťte všechny stonky na délku 5-7 cm.

dva :: Zpevněte drátkem a převažte páskou velké květy (růže a pryskyřníky) samostatně tak, aby byly dostatečně stabilní, protože budou tvořit základ čelenky.

tři :: Připravte si stuhu šíře do 1 centimetru. Měla by být dostatečně dlouhá na to, aby obejmula celou hlavu a zůstal dostatek na uvázání mašličky. Dobré je změřit si stuhu přímo na obvodu hlavy a označit si začátek a konec, kde by měly být květiny a ještě přidejte tak 20-30 cm na každé straně.

čtyři :: Vezměte si drátek a použijte květinovou pásku k uchycení na stužce asi 20-30 cm od jejího konce. Drát přidá čelence pevnost a je obzvlášť důležitý při použití těžších květin jako jsou růže.
pět :: Nyní můžete přidat květiny! Páskou přichyťte první květinu spolu se stuhou a drátkem. Začněte s něčím, co přesahuje za okraj tak, že překryje pásku. Použijte stonek jasmínu.
šest :: Přidávejte květiny různě a každý kus zvlášť. Když přidáte zpevněnou květinu, odstřihněte jakýkoliv zbylý drát nebo stonek. Čím méně bude nepotřebných věci na čelence, tím bude čelenka lehčí a bude pohodlnější ji nosit. Po každém začištění se ujistěte, že nic z čelenky nečouhá.
sedm :: Asi tak 7-8 cm před označeným koncem květinové čelenky je čas otočit směrovaní květin na opačnou stranu a přichytit je páskou tak, aby oba konce vypadaly stejně.
No a máte hotovo. Čelenku nyní můžete nasadit na hlavu a zavázat na mašličku. Pro jistotu ji ještě upevněte sponkami. 
Tip pro zachování delší čerstvosti: postříkejte čelenku vodou nebo květinovým sprejem, který přispívá k zachování vlhkosti. Uložte ji do vzduchotěsného sáčku nebo nádoby a uložte do lednice. Členku si může připravit už den před svatbou a uložit jí do lednice na tak dlouho, jak to jen bude možné.


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba