PRÁVĚ ČTETE

7 rad, jak si vybrat ten správný svatební catering...

7 rad, jak si vybrat ten správný svatební catering

Jednou z největších položek, kterou při přípravě svatebního dne zaplatíte, bývá jídlo. A je k tomu dobrý důvod. Je to VÁŠ velký den, který sdílíte se všemi svými nejoblíbenějšími lidmi na světě, a navíc máte jedinečnou možnost oslavit ho “u jednoho stolu”. A to je opravdu velká událost. Plánování svatebního obědu nebo večeře může být vyčerpávající. Snažíte se vymyslet menu, které uspokojí všechny, a navíc to není jen tak takový oběd, takže chcete, aby to bylo opravdu výjimečné.

Ve spolupráci s Caterings.cz – webovým portálem, který vám pomůže najít catering přesně podle vašich představ – jsme pro vás připravili několik dobrých rad na co nezapomenout a jak si vybrat ten správný catering na svatbu.

1. Uvažujte sezónně


Každý chce, aby bylo jejich svatební jídlo naprosto dokonalé. A co může být lepší, než čerstvé a lahodné sezónní ingredience? To, že při výběru menu budete myslet také na aktuální roční období znamená, že mnoho surovin bude dostupných lokálně a tedy i náklady na ně budou výrazně nižší. Jídlo bude chutnat lépe a vy k tomu i něco málo ušetříte. To zní jako dobrý začátek, že?

2. Naplánujte rozpočet


Znát rozpočet na jídlo je velmi důležité jak pro vás, tak i pro kuchaře. Protože každý kuchař nebo cateringová společnost vám pomůžou připravit dokonalé svatební menu v různých cenových rozpětích. Zadejte jim očekávanou cenu a nechte je kouzlit.

3. Ujasněte si čísla


Toto je nepochybně jedna z nejdůležitějších věcí, které byste měli vědět při plánování jídla – kolik lidí bude sedět u svatební tabule. I když nevíte přesná čísla, pro catering je opravdu užitečné aby věděli, jak velkou svatbu mají očekávat. Na malé svatbě můžete investovat více do porce na osobu, zatímco na větší svatbě lépe funguje svatební bufet nebo raut.

4. Ne každý může všechno


Když vám vaši hosté potvrdí účast na svatbě, ověřte si, zda nemají zvláštní požadavky na stravu. U malých svateb stačí zvednout telefon, u těch větších zakomponujte tento dotaz do pozvánky. Když budete vědět kolik vegetariánských nebo bezlepkových porcí bude potřeba, oznamte to svému dodavateli, a ten vytvoří chutnou variantu pro všechny vaše hosty.

5. Nezapomeňte na dodavatele


Na tom, aby vaše svatba vypadala jako ze škatulky pracuje mnoho lidí. někteří dlouho před velkým dnem a pár jich tam je na svatbě s vámi od brzkých ranních příprav až po půlnoční tanec. Je proto důležité nezapomínat, že i tito lidé potřebují jíst a dobít tak energii, aby pro vás podali ten nejlepší výkon.

6. Podělit se s radostí


Obzvláště při větších svatbách. Pokud máte strach z toho, jak usadíte tu spoustu hostů na vaší svatbě k jedné svatební tabuli, volte variantu se svatebním bufetem. Mnoho vašich oblíbených jídel může být připraveno ve větším množství a to samé platí i o dezertech. Připravte pro hosty sladký bar a nabídněte jim svatební koláčky nebo různé druhy dobrot od výmyslu světa.

7. Půlnoční raut


Všichni jsme to už zažili. Po protančené noci není nic lepšího než vůně pomalu pečené vepřové kýty nebo mini řízečků. Půlnoční svatební občerstvení bývá už běžnou věcí a menu může být i opravdu jednoduché, jako například miniburgery, sýrové toasty, opečené brambory nebo těstovinový salát. Lidé milují toto půlnoční pochutnání, takže se ujistěte, že si ve svém rozpočtu necháte malý prostor právě pro tento raut.

*Tento příspěvek vznikl díky spolupráci s Caterings.cz


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba