Propršená podzimní svatba

Počasí v našich zeměpisných šířkách je tak trochu nevyzpytatelné nejen na jaře a na podzim, ale i v létě se venkovní svatby plánují s náhradní “suchou” variantou. A slyšeli jste, že propršená svatba nemůže být kouzelná? Tak o přesném opaku vás přesvědčí dnešní nevěsta, která toužila po svatbě inspirované lesem a já myslím, že se jí to povedlo na tisíc procent, i když pršelo celý den.

Jak to všechno začalo

S Davidem jsme se znali dlouho “od vidění”. Oba jsme jezdili na stejné místo na chalupu, kam jsem se později s rodinou přestěhovala. Dohromady nás spojila až komunikace přes internet. Vznikla z toho láska jako trám. Po osmi letech jsme se rozhodli udělat další důležitý krok, protože již dávno jsme věděli, že spolu chceme zestárnout. Tím důležitým krokem byla svatba.


  

Plánování svatby vs. skutečnost

Od počátku mi bylo jasné, že chci svatbu inspirovanou lesem, která by se odehrávala na statku. Miluji dřevo. Tento vztah formovalo několik vlivů. Život na vesnici, blízkost lesů, bydlení v roubence, studium designu… A také to, že můj taťka roubenky staví či renovuje. Dva roky před svatbou započala rekonstrukce Homutova statku, na kterém se podílel. To on přišel s tím, zda by se mi svatba nelíbila právě tam. A bylo to nejlepší rozhodnutí, které jsme udělali. Byli jsme tak první ženich a nevěsta, kteří si řekli “ano” na tomto statku.

Musím říct, že ve výběru dodavatelů jsme měli šťastnou ruku. Potkali jsme přátelské a zajímavé lidi. Lidi na správném místě. Důležitou součástí svatby byly květiny. S děvčaty z Květérie jsme se domluvily na lesních bobulích, ostružinách a především na barvě vínové a pudrové. Dekorace jsem si vyráběla sama a zrodil se tak nápad vlastní značky jakoMed.





  

O propršené svatbě

Nepříznivou předpověď počasí nechce slyšet nejspíš žádná nevěsta. Já nebyla výjimkou. Veškeré dekorace a květiny se připravovaly den před svatbou, kdy se již k večeru objevil déšť. V den svatby se od rána až do pozdního večera nepřestávaly rozeznívat kapky deště. A já se s tím smířila ještě před obřadem. Všichni se na obřad vybavily deštníky a stáli na lesním paloučku za statkem jen kvůli nám. Hostina se konala uvnitř Homutova statku, kde se slavilo až do ranních hodin.

Díky nepřestávajícímu dešti mohli vzniknout fotky přímo na statku (původně bylo v plánu odjet do přírody), které tak dýchají atmosférou statku. Fotila nás Míša Rusaňáková – Misha Photography, která sršela nápaditostí a pozitivní energií.





  


  

Nejsilnější moment a jedna rada na závěr

Nejsilnějším momentem svatby byl pro nás obřad a příprava na vyřknutí krátkého a přesto tak důležitého slova: ANO! A pro budoucí nevěsty mám takovou klasickou radu. Ten den uteče nesmírně rychle, takže si to pořádně užijte a vnímejte každý detail!

  

  

fotografie Misha Photography / video Zdeněk Kromholec a Filip Štěrba / šaty Marie Mukařovská / vizáž Alice Levínská / oblek Marks & Spencer, H&M / dekorace jakoMed / květy Květérie / dort Láska na první lžičce / prsteny Prsteny Žabka / catering Český catering / místo Homutův statek


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba