Jak přežít žhavé letní svatby

Léto pro řadu z nás znamená svatební sezónu v plném proudu. Vzhledem ke krásnému počasí a trendu uspořádat si svatbu pod širým nebem, mnoho nevěst volí právě letní dny. Poslední roky bývá ale léto hodně teplé a v boji proti pocení nám ženám nepomáhají ani pohodlné vzdušné šaty. Dnes mám pro vás pár rad, jak pomoci nejen sobě, ale i vašim svatebním hostům, přežít bez újmy žhavé letní svatební dny a noci. A jak byste proti horku v létě bojovali vy?

1. Ochlazování

Během teplých letních dnů je ochlazování nesmírně důležité. Pokud se vaše svatba koná ve vnitřních prostorách, které nejsou klimatizované a vzduch se v nich doslova nehýbe, velkou služby udělají přenosné ventilátory. Pokud plánujete svatbu pod otevřeným nebem, vytvořte pro své hosty něco jako “ochlazovací bar”, kde najdou osvěžení i v podobě chlazených nápojů nebo zmrzliny, případně moderních vodních rozprašovačů. Určitě přidejte košík s vějíři, které vaši hosté jistě ocení.

Amalie Orrange Photography via Ruffled / Yasmin Sarai via Brown Fox Calligraphy

2. Hydratace

Podávat lahodné chlazené koktejly je určitě skvělý nápad, ale v kombinaci s teplem to nemusí vždy dopadnout dobře. Zajistěte svým hostům stálý přístup i k chlazeným, nejlépe neslazeným, tekutinám. Své udělají džbány s vodou na stolech, ale i v blízkosti tanečního parketu nebo na baru.

Nick Radford via Wedding Chicks / Booth Photographics via Style Me Pretty

3. Jídlo

Ne nadarmo se říká, že hlad je převlečená žízeň. Pokud vás čeká letní svatba, určitě byste měli zvážit i letní menu. Vybírejte lehké pokrmy, které dokáže naše tělo během teplých dnů jednodušeji strávit. Zkuste osviežující ovocné saláty nebo grilovanou zeleninu jako přílohu k hlavnímu jídlu.

jak-prezit-letni-svatby-06  jak-prezit-letni-svatby-05

Naomi Chokr Photography via The Celebration Society / Coco Tran Photography via Style Me Pretty

4. Ochrana

Když jdeme na svatbu, která se koná venku, častokrát zapomeneme na základní principy naší ochrany před slunečním paprsky. Sluníčko svítí, naše pokožka trpí a my můžeme v nejhorším případě přijít k úpalu. Myslete na to a připravte pro své hosty balíček “záchrany” s opalovacím krémem, zábavnými slunečními brýlemi a kloboukem nebo vějířem.

 Jose Villa Photography via Style Me Pretty / Bryce Covey Photography via Style Me Pretty

5. A co dort?

Budete svůj svatební dort vystavovat na odiv? Nezapomeňte na to, že je léto a teplo. Svatební dort by měl být v chladnějším prostředí. Pokud ale chcete, aby ho vaši hosté obdivovali, určitě se vyhněte šlehačkovým a máslovým krémům, a taky čokoládě, která se může vlivem tepla snadno rozpustit. Nebo zvolte variantu falešného dortu, který mohou vaši hosté obdivovat, ale vychutnají si ten skutečný, který na ně zatím počká v bezpečí v ledničce.

jak-prezit-letni-svatby-09  jak-prezit-letni-svatby-10

Leighanne Herr Photography via Rustic Wedding Chic / Ruth Eileen Photography via Style Me Pretty


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba