PRÁVĚ ČTETE

DIY #15: Ozdobte si vázu nebo svícen

DIY #15: Ozdobte si vázu nebo svícen

Překrásná Rhi je mým velkým vzorem již dlouho. I když ona o mně neví vůbec nic, já její úspěchy pozorně sleduji a po očku se učím kouzlům svatebního světa. A jelikož je kreativní přesně ve stylu, který mám ráda, a líbí se mi, rozhodla jsem se dnes publikovat jeden z jejích DIY projektů, kterým, jako sama řekla, chtěla ukázat něco, co kromě svatby můžete použít klidně i doma. Takže už vás dále nebudu ani zdržovat ani napínat a pojďme si představit projekt.

skleněnou vázu jakékoli velikosti
hedvábný papír
tekuté lepidlo
štětec
nůžky
ozdobnou děrovačku

Tak a můžeme začít.

{jedna} Jako první věc, a hodně důležitou, s ozdobní děrovačkou si udělejte spoustu medailonků.  A když píši hodně, myslím tím skutečně hodně. Protože, když už jednou začnete s lepením na vázu, to nejhorší, co byste mohli udělat, je přerušit toto lepení a dodělávat si medailonky. Pro rychlost přeložte hedvábný papír více krát a tím uděláte mnohem více medailonků, než byste je měli dělat po jednom.

{dva} Připravíme si lepidlovou pastu. A to tak, že smícháme lepidlo s vodou v takovém poměru, že výsledná tekutina bude mít barvu zředěného mléka. Nebojte se a nešetřete s lepidlem, protože pak se vám může  stát, že medailonky vám na váze nebudou držet.

{tři} A jdeme  na to. Lepící pastu postupně naneseme na spodní díl vázy a začneme od spodu. Pár medailonků si předem rozstřihneme na polovinu, a ty lepíme jako první k spodní hraně vázy tak, aby nám krásně seděli s okraji. Medailonky připevňujeme po řadách. Nezapomeňte natřít i potřebnou vrchní plochu už přilepených medailonků.

 
{čtyři} Teď už jenom pokračovat dokud nebude celá váza pokryta medailonky. Když se podíváte na vázu proti světlu, určitě spatříte krásně se rýsující vzor. Opět, na vrchní hranu použijte polovinu medailonků přesně jako při spodní hraně.

 
{pět} Před tím, než do vázy, teda novo-vzniklého svícnu, vložíte svíčky, přesvědčte se, že vaše práce pořádně vyschla.

 
A je vymalováno. Nebo spíše hotovo. Ještě jedna drobná rada. Použijte spíše světlejší odstíny hedvábného papíru, protože ty tmavší nemusí pak tak dobře propouštět světlo. Ale je to na vás, pokud budete chtít mít romantičtější atmosféru a tlumenější světlo, možno to bude volba pro vás. Mně se tento návod natolik zalíbil, že hned jak natrefím na vhodný hedvábní papír (a to bude určitě v Tescu, protože tam ho mají v oddělení balících papírů), jdu na to a určitě vám dám zpětnou vazbu, jak to dopadlo.


  1. Mama Chłopców

    12 ledna

    This is such a great idea! And so easy to do! 🙂

  2. alafeta

    12 ledna

    vdaka za tip 🙂

  3. it is magical

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba