PRÁVĚ ČTETE

Svatba Moniky a Lukáše, Stromovka, Praha

Svatba Moniky a Lukáše, Stromovka, Praha

Svatba Monika a Lukáš, Stromovka, Praha

Vdávala jsem se letos v létě 19.7.2013 v Královské oboře Stromovka. Manžela jsem si brala téměř po čtyřech letech známosti a dvou letech společného bydlení. Naše seznámení není nikterak romantické, ale k nám to sedí.

Oba tenkrát ještě vysokoškoláci, jsme vyrazili s partou kamarádů na Novou Živohošť. Jestli to tam znáte, jistě víte, že se tam pořádá spousta bujarých večírků a to především když je člověk mladý a je tam s partou kamarádů. Je tam i příhodné místo pro tanec a to místní disco. Ten večer mi šla kamarádka k baru pro pití a narazila na skupinku mladých fajn kluků, kteří se hned chtěli přátelit. Mezi nimi byl i můj, dnes už manžel, Lukáš. Kamarádka s ním šla tančit, ale víc se jí líbil jiný kluk z jejich party a Lukáš tak skončil u mě. Tančili jsme, povídali a bylo nám fajn. Když si řekl o telefon, nejdřív jsem mu dala špatné číslo, ale pak se ve mně něco hnulo a ještě jsem to stihla napravit.

svatba-monika-lukas-02svatba-monika-lukas-03  svatba-monika-lukas-04svatba-monika-lukas-05  svatba-monika-lukas-06

Asi měsíc jsme si psali a přišlo první rande. A pak další a další… Až jsme byli na mé vysněné dovolené v Itálii: Benátky, Pisa, Verona, Milán… Tolik romantických míst a tolik očekávaná žádost o ruku nikde. Až na poslední zastávce u Lago di Garda při večerní procházce po promenádě kolem jezera pokleknul a požádal mě o ruku. Pravda, nebylo to žádné velké gesto před plným fotbalovým stadionem, ale bylo to v jeho stylu a přirozenosti a já na to nikdy nezapomenu.

Od té doby se začal odvíjet koloběh svatebních příprav a plánování. Jasné bylo, že obřad chceme venku a v Praze, protože jsme oba odsud. Netrvalo dlouho a padla nám do oka Královská obora Stromovka. Bezvadné místo v centru Prahy a hlavně kousek od Kobylis, kde bydlíme a kde se na naší zahradě odehrála odpolední a večerní party. Vše jsem zařizovala sama s mojí kamarádkou Anetou Cirusovou, jelikož nás to neskutečně baví a myslím, že nám to i jde. Aneta je grafička a oznámení, menu, svatební logo, potisk na výslužky a jmenovky navrhla sama přímo pro nás. Věděla jsem, že chci světle modrou barvu a od toho se odehrávala barva všech tiskovin, kytek – modré hortenzie a dalších doplňků.

svatba-monika-lukas-07svatba-monika-lukas-08  svatba-monika-lukas-09svatba-monika-lukas-10svatba-monika-lukas-11  svatba-monika-lukas-12

Pro oběd jsme zvolili fantastickou restauraci v Holešovicích, Avion58, která se nachází v renovovaném prostoru starého pivovaru. Mají krásné dřevěné stoly a židle a je to velký otevřený prostor. No prostě to přesně zapadlo do našeho konceptu a taky nesmím zapomenout napsat, že bezvadně vaří.

Oslava proběhla u nás na zahradě a bylo to neuvěřitelné. Všichni se báli, jak se tam vejdeme a jestli zvládneme přichystat jídlo pro 80 lidí. Kromě dortu a svatebních koláčků (dělala na doporučení velmi šikovná Michaela Barotová) jsem vše dělala sama. Menu bylo následující: špízy, grilovaná zelenina, slané záviny, humus, fazolové saláty, fazolky se slaninou, domácí paštika, plněné žampiony, grilovaný hermelín a pstruzi, ovoce jako jahody, melouny, hroznové víno. No prostě všeho bylo dost a bylo to skvělé a byla jsem na nás neskutečně pyšná! Stejně jako, když nás všichni odrazovali od toho mít celou svatbu venku a riskovat, že nevyjde počasí a ono vyšlo a báječně. I tohle byl risk, který se na 100% vyplatil! Podotýkám, že vše bylo domácí a připravované maximálně den předem.

svatba-monika-lukas-13svatba-monika-lukas-14  svatba-monika-lukas-15svatba-monika-lukas-16

A asi největší bombou na naší svatbě byly mé nádherné družičky v bezchybných Akari sukních, a v neposlední řadě skvělá fotografka Marie Bartošová, která nám nafotila celou svatbu. Taky nesmím zapomenout na mého kadeřníka a dlouholetého kamaráda Marcela Šťástku z kadeřnictví Avenue, který učesal nejen mě, ale i družičky, maminky a ženicha!

Pro naše hosty jsem chtěla připravit něco na památku a jelikož ráda vařím a jím, rozhodla jsem se pro cibulovou omáčku, kterou jsme s družičkami vyráběli víkend před svatbou. Omáčka byla v malých skleničkách a na nich bylo naše svatební logo a datum svatby.

svatba-monika-lukas-17  svatba-monika-lukas-18svatba-monika-lukas-19  svatba-monika-lukas-20svatba-monika-lukas-21svatba-monika-lukas-22  svatba-monika-lukas-23svatba-monika-lukas-24  svatba-monika-lukas-25

Na závěr bych ještě chtěla napsat, že pokud chce člověk krásnou, vkusnou a nezapomenutelnou svatbu, chce to nápad, udržet linku a koncept, a v neposlední řadě schopné lidi okolo sebe a poslušné svatebčany, kteří budou ochotni obléct se do správných barev a pózovat na fotkách jako o život, ale hlavně se celý den skvěle bavit. Někdo to zvládne sám, ale myslím si, že je i spousta lidí, kteří si rádi nechají pomoci.

svatba-monika-lukas-26

Svatební fotografie: Svatební Focení | Účes nevěsty: Salon AVENUE |  Design a výzdoba: Designová svatba | Sukně družiček: Akari | Slavnostní oběd: Restaurace Avion 58, Praha


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba