Nechte se inspirovat: Minimalismus

Nejde ani tak o trend, jako spíše o životní styl. Střídmé barvy, jednoduché linie, minimum věcí – to je minimalismus. Stačí otevřít jakýkoli skandinávský časopis a rychle si uvědomíte, jak působivý tento jednoduchý styl je. Mohlo by se zdát, že jeho využití na svatbě bude příliš strohé a neosobní, ale pro někoho může být nepřeberné množství stylů a dekorací dostupných v dnešní době téměř stresující, tak proč si to nezjednodušit? Vždyť v jednoduchosti je krása!

Svatební plánování s minimalistickým myšlením není ve skutečnosti o snížení vašeho svatebního rozpočtu, i když to může být samozřejmě jedním z jeho velkých plus. Je to hlavně o tom, soustředit se na svatbu jako takovou, na její nejdůležitější detaily. Minimum dekorací a zaměření se na kvalitu namísto kvantity vám umožní se uvolnit a dopřát si radost z toho, že se vaši nejbližší sešli na jednom místě, aby oslavili vaše manželství.

Pokud jde o barevnost, doporučujeme použít neutrální paletu skládající se z bílé, krémové, šedé a černé, doplněnou o svěží akcenty zelené. Můžeme využít prvků geometrie, pohrát si s tvary a začlenit kovové detaily, které budou v kontrastu s jednoduchými barvami skvěle vynikat. Neznamená to ale,  že nelze využít i jiné, kontrastní barvy. Vždy záleží jen na vás, jakým způsobem si s daným tématem pohrajete a vytvoříte tak vlastní vzhled.

Zde je několik typů, jak začlenit minimalismus do vašeho velkého dne. Budete překvapeni, jak málo k tomu stačí.

Oznámení

Elegantní a minimalistické, originální svým jednoduchým designem. Jednobarevný vzhled je ideální k využití zajímavé typografie. Nezapomeňte však, že musí být kvalitně zpracované, protože nebude obsahovat žádné zdobení, které by zakrylo případné nedostatky. Už takové oznámení hostům napoví, v jakém duchu se celá svatba ponese.

  
  

jeden / dva / tři / čtyři

Svatební šaty

Jednoduché, čistě bílé šaty s moderní siluetou. Najděte styl, který zvýrazní vaše křivky a bude vyzařovat nezapomenutelné kouzlo.

  
  

jeden / dva / tři / čtyři

Kytice

Krásná kytice by měla doplnit styl nevěsty, ne ji zakrývat. Skvělý nápad je omezit se jen na jeden nebo dva druhy květů, nejlépe v bílé barvě a doplnit je tmavou zelení.

  
  

jeden / dva / tři / čtyři

Obřad

Minimalistické pojetí obřadu poukazuje na to, na co je třeba – na nevěstu a ženicha, na jejich emoce. Umožňuje, aby se přirozená krása a světlo daného prostoru postarali o nezapomenutelný zážitek.

  
  

jeden / dva / tři / čtyři

Svatební tabule

Čistě bílé textilie z přírodních materiálů, čiré vázy a lahve plné kapradí, olivových nebo jiných zelených listů budou vypadat jednoduše, stylově a budou skvěle fungovat s kovovými nebo dřevěnými doplňky, kdy například zlato či měď dodá teplou záři, zatímco surové dřevo zvýrazní čisté, svěží linie.

  
 

jeden / dva / tři / čtyři

Dort

I přesto, že tzv. nahé svatební dorty jsou oblíbeným trendem posledních let, není nic krásnějšího než klasický bílý svatební dort. Měl by být jednoduchý, hladký, dozdobený několika květy nebo zelenými lístečky.

  
  

jeden / dva / tři / čtyři

Bez ohledu na to, jakým způsobem se rozhodnete svůj svatební den prožít, minimalismus je spojen s čistotou a menším stresem, a čím méně se budete stresovat ve váš svatební den, tím lépe. Tak proč si ho skutečně neužít?


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba