PRÁVĚ ČTETE

{Skutečná svatba} Veronika + Petr a jejich vanilko...

{Skutečná svatba} Veronika + Petr a jejich vanilkově provoněná svatba

Za seznámení vděčíme nevěstině oblíbenému klubu, kam chodila pravidelně tancovat. Petr, pocházející ze západních Čech, v klubu ten večer hrál jako příležitostný DJ. Tuto noc jsme se jen zahlédli, ovšem Petr zapracoval a zjistil si na Veroniku kontakt. Když jsme po měsíci a půl dopisování měli první schůzku v literární kavárně Spolek, nikdo netušil, že po několika letech tu nafotíme společné předsvatební fotky. Petr si zasnoubení pečlivě promyslel, nejdřív jsme se několikrát prošli po cestičkách na naší oblíbené hoře, jeho záměrem bylo najít pěkné zákoutí bez náhodných diváků. Budoucí snoubenec se i přes nervozitu vyslovil velice poeticky. No a pak to začalo, svatební blázinec. Zasnoubili jsme se v roce 2011 a dohodli se, že svatba bude až letos, abychom si plánování naší oslavy pořádně užili.

Ženich o svatbě: 
Na předsvatební den vzpomínám jako na hodně hektický a trošku chaotický. V Parhotelu Brno, kde svatba další den probíhala, jsme byli ubytovaní už den předem a chystali jsme vše, co bylo třeba – jedna z družiček např. ještě vyráběla obaly ke svatebním CD, já jsem pro změnu razítkoval ubrousky naším svatebním logem. Na ubrousky jsme pak stejně skoro zapomněli a využili jsme je v den svatby až na večerním rautu. Samotný svatební den ale díky dlouhodobému plánování a naší skvělé koordinátorce Zuzce probíhal zcela bez problémů a nevzpomínám si na jedinou věc, která by nevyšla tak, jak bychom si přáli. Překvapivě jsem nebyl ani příliš nervózní, snad jen chvíli před “oltářem”, když jsem čekal na přicházející nevěstu. Z celého dne mi v hlavě utkvělo asi focení na brněnské přehradě, na kterém jsme se díky “panu Odrazkovi” (svědkovi Romanovi) smáli celou dobu, večerní ohňostroj, jenž zcela překonal naše očekávání a nemůžu určitě zapomenout ani na závěrečný tanec, ploužák s Verunkou.

Nevěsta o svatbě: 
Poslední týden před svatbou byl náročný, v pátek jsme zabalili půlku bytu a vyrazili do hotelu. Ještě před půlnocí jsme si opakovali první manželský tanec, Petr měl totiž obavu, že splete kroky (uměl je líp než já). Abychom měli klidnější ráno, ubytovali jsme se každý ve svém pokoji. Protože jsme si potřebovali sdělit ještě spoustu zásadních věcí, chodili jsme jeden na druhého do noci klepat. Výhoda, že jsme měli pokoje hned vedle sebe. 

Den D byl jedinečný. Nervózní jsem nebyla, tedy vlastně byla, pokud se nervozita měří množstvím mnou i Petrem napovídaných nesmyslů. Nervózní ve smyslu třasu rukou jsem byla jen před odpoledním obřadem, hlavně když jsem stála nahoře u fontány a čekala na svou skladbu. Nezapomenu tatínkův komentář, že se nejistým rukám nediví, když teprve teď o něco skutečně začíná jít. Celkem rychle mě ovšem uklidnilo a „usadilo“ hraní kvarteta, které mi připomenulo, že tahle krása patří k mé svatbě, že tahle krása je moje svatba a všechno se vyvíjí přesně tak, jak se vyvíjet má. Výzdobu jsme částečně zrecyklovali, obřadní altán s lustrem se po přidání světel využil jako noční fotokoutek, koule z šateru zase po odvázání z židlí posloužily k výzdobě hlavního sálu restaurace. V salónku vyhrazeném pro tanec zahráli kamarádi. Taneční krok jsem si udržela i mimo parket, jak by ne, když nám na svatbě hrála legenda klubové scény a jeden z mých nejoblíbenějších Djů. S odstupem času naši hosti, když pominu ohňostroj, chválí především jídlo, večeři od předkrmu po čokoládový dort, i večerní raut, ze kterého nic nezbylo. Připomínají i sladkosti a dobré víno. Svatbu budu mít spojenou s hudbou, kvarteta i našich Djů, a s vůní, mého svatebního parfému a vanilkových svíček, vonících v hlavním sálu. Ale hlavně ji budu mít spojenou s láskou, protože jsem si vzala milovaného člověka.

Svatební fotografie: Pavlína Jarošová a Jakub Hemala (foto: 2, 28, 29, 31 a dále) / Svatební video: AFILM / Vizáž nevěsty: Hana Čihánková / Svatební koordinace: Jedinečná svatba / Květiny: Květinové studio Ammi / Svatební dort: Erhart café / Místo konání: Parkhotel Brno / Hudba: Aristo Quartet / DJs: Ali, Vik


  1. prekraaasne..uplne vsetko 🙂

  2. Anonymous

    29 července

    Dobře jsme se bavili na vaší stylové a dokonale sladěné svatbě!

  3. Anonymous

    10 srpna

    Tato nevěsta mi přišla teda úplně hrozná. Viděla jsem ji na beremese.cz. Fotky se mi nelíbí, není to ona. Aby ty fotky aspoň odpovídaly realitě. Jsou strašně přeexponované a prostě je to falešné velmi. Na videu je znát, že realita je opravdu hodně vzdálená. Nelíbí se mi prostě.

  4. Anonymous

    10 srpna

    Ještě dodám, že z toho je hodně cítit peníze, asi rodiče. No a Parkhotel v Brně je přímo u velmi frekventované křižovatky v Pisárkách a je to tam takové spíše z nouze ctnost, co se prestiže týče. Takže prostě to je taková přetvářková svatbička.

    • Lucie

      10 srpna

      Ještě by to chtělo podepsat se ze slušnosti pod takové komentáře…

    • Anonymous

      20 září

      Nechápu, proč vůbec reagujete? Nezlobte se, ale připadá mi, že jen závidíte. To, jak si kde svatbu udělá a jaký styl fotky se mu líbí nejvíc je jen věc nevěsty a ženicha.
      Rousinkaa z beremese

    • Anonymous

      1 října

      Tipla bych to na byvalou pritelkyni zenicha.)) Svatba byla nadherna, fotky take! A kdyz ma nekdo penize, proc by ho nemel investovat do tak krasneho dne?:-)N.

  5. Anonymous

    22 listopadu

    Moc krásné, strašně moc vám to oboum slušelo! Překrásné fotografie, krásné video. Je vidět, že jste nad plánováním a přípravami svatby strávili mnoho času a energie. Závistivci se vždycky najdou, nicméně nikdo a nic vám to štěstí a lásku, které z vás vyzařuje nevezme 🙂 Přeji hodně štěstí na společné cestě životem! Vavy85 z beremese

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba