PRÁVĚ ČTETE

DIY #17: Mramorované červeně sametové koláčky...

DIY #17: Mramorované červeně sametové koláčky

Zítra je svátek svatého Valentýna a vy si stále lámete hlavu, jak překvapit vašeho miláčka? Sice nejsem zastáncem tohoto reklamně a obchodně orientovaného svátku, ale proč si neudělat radost navzájem. A to nejen zítra, ale každý den v roce. A přiznejme si, je jen opravdu mizivé procento chlapů na světě, které nepotěší sladká odměna. Tak pokud nemáte připravené žádné překvapení, pořád stíháte po práci sběhnout nakoupit a připravit tuto sladkou dobrotu, která potěší nejen vašeho milovaného, ale určitě i vaše chuťové buňky. Já tento recept našla na The Novice Chef a zamilovala jsem se do něj na první pohled.

 Pro červeně sametovou vrstvu:

3 a 1/4 hrníčku mouky
2 a 1/4 hrníčku krystalového cukru
3 lžíce kakaového prášeku
1 lžička soli
1/2 lžičky prášku do pečiva
3 velká vejce
1 hrnek rostlinného oleje
4 lžíce mléka
1 lžíce vanilkového extraktu
1 lžíce červeného potravinářského barviva
2 lžičky bílého octa

Pro vrstvu cheesecake:

4 balení po 125g smetanového sýra (nejlépe Philadelphia Original)
3/4 šálku krystalového cukru
2 velká vejce
2 lžičky vanilky

{jedna} Předehřejte troubu na 180 stupňů. Vymažte plech na pečení máslem nebo použijte papír na pečení.

{dva} Ve velké míse smícháme spolu mouku, cukr, kakaový prášek, sůl a prášek do pečiva. Odložíme bokem. Ve středně velké míse rozšleháme spolu vejce, rostlinný olej, 2 lžíce mléka, vanilkový extrakt, červená potravinářské barvivo a bílý ocet.

{tři} Smícháme suché a mokré přísady až se úplně propojí. Nelekněte se, těsto bude velmi tuhé, téměř jako modelovací hmota… ale nebojte se, to je přesně to, co chceme. Vezmeme 3/4 těsta a umístíme jej do středně velké mísy. Zbývající 2 lžíce mléka zamícháme do tohoto těsta a uložíme jej bokem.

{čtyři} Zbývající těsto  dáme do připraveného plechu. Za pomocí špachtle rozložíme těsto po celém plechu.

{pět} Nyní, v mixéru vyšleháme smetanový sýr (tvaroh) s cukrem, dokud nebude načechraný, přibližně tak dvě minuty. Přidáme vejce a vanilku a šleháme, dokud nebude vše propojeno a nebudou tam žádné hrudky. Nalijeme tuto směs na horní červeně sametovou vrstvu a opět rozložíme po celém plechu.

{šest} Zbývající červeně sametové těstíčko (to, které jsme smíchali s mlékem) opatrně vkládáme lžící na horní část vrstvy tvarohového koláče. Špičkou nože vytvoříme “víry” přes červený samet a tvarohovou vrstvu.

{sedm} Pečeme 30 minut, plech otáčíme zhruba v půli. Před vykrajováním necháme úplně vychladnout. Pomocí středně velkého srdíčka vytvoříme dokonalý sladký Valentýnský dárek!


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba