PRÁVĚ ČTETE

Akvarelová svatba, romantika i bláznivost v jedné ...

Akvarelová svatba, romantika i bláznivost v jedné výtvarné technice

Akvarel je technikou malby na různorodé materiály, která využívá barvy rozpustné ve vodě. Jestli se nyní ptáte na to, jak se lze touto technikou inspirovat při organizaci vaší svatby, náš dnešní článek se vám na tuto otázku bude snažit odpovědět. Akvarel může svatbě dodat na jedné straně trochu originality nebo dokonce bláznivosti, na straně druhé také jemnost a romantiku. Na první pohled kresba akvarely působí jako “propíjení” se jedné barvy s druhou. Výsledný efekt je však úchvatný. Podívejte se tedy, jaké využití akvarelů jsme si pro vás dnes připravili.

“Save the date”…co to je?


Save the date je fenomén, který je v zahraničí velice rozšířený, no v našem prostředí však ještě příliš ne. Na první pohled by se dalo říci, že se jedná o klasické svatební oznámení. Ve skutečnosti je to však oznámení (v českém překladu by se dalo říct “předpozvánka” nebo “předoznámení”), v němž snoubenci sdělují budoucím hostům především to, kdy, a popřípadě kde se bude svatba konat bez dalších podrobností. Ty se hosté dozvědí až na svatebním oznámení, které bude následovat v krátkém předstihu před konáním svatby. Cílem tedy je, aby se hosté dozvěděli, ve kterém termínu svatba proběhne a mohli si toto datum již zapsat do diářů a počítat s ním. Doba, kdy se Save the date zasílá, je tedy několik měsíců před samotnou svatbou. Svatební oznámení s upřesněním časového harmonogramu a dalších důležitých informací se poté zasílá v řádu týdnů před svatbou.

Praktické je Save the date proto, že mnoho svateb se koná v letních měsících, kdy lidé plánují také své dovolené. Pokud budou hosté dopředu moci počítat s konkrétním datem, mohou si své záležitosti svatbě přizpůsobit. V řádu několika měsíců před svatbou zároveň ještě nejsou obvykle upřesněny detaily svatby (jako například časový plán), termín společně s místem však již bývá určen. Všimněte si, že běžnou součástí Save the date je poznámka, že bližší detaily o organizaci svatby budou následovat. Můžete proto popřemýšlet nad tím, zda je tato forma využitelná pro ohlášení právě vaší svatby tak, abyste se jí mohlo účastnit co nejvíce vašich blízkých, bez kterých si svatbu neumíte představit. Nabízíme vám proto několik nápadů, jak propojit Save the date s akvarelovou technikou.

 

jeden / dva

Nebeská svatba


Krásným způsobem, jak využít techniku akvarelu je “nebeská svatba” (angl. celestial wedding). Efekt rozpitých barev může svatbě pomoci zachytit hvězdné nebe. Společně s kombinací zlaté nebo stříbrné se pak i obyčejný dort změní v nádherné umělecké dílo působící jako vesmírná mlhovina. Letošním hitem v oblasti organizace svateb jsou barvy v temnějších odstínech, čemuž odpovídá právě nebeská svatba.

   

jeden / dva / tři / čtyři

“Ničení” šatů


I když to zní nevěřitelně, tak se mezi nevěstami šíří trend “ničení” šatů. Jestli se ptáte, proč by nevěsta měla ničit své svatební šaty, tak neváhejte a čtěte dále. Ničení šatů totiž spočívá v tom, že si nevěsta pořídí levnější a obyčejnější šaty, které během focení různým způsobem zničí. K těm nejradikálnějším způsobům patří například zapálení části šatů nebo namočení šatů v rybníce. My jsme si však pro vás připravili jemnější variantu, která využívá pro ničení šatů práškové barvy. Fotky pořízené z takového ničení šatů jsou velmi originální díky prolínání se jednotlivých barev a zachycují radost, kterou snoubenci cítili při focení. Pokud tedy milujete zábavu a chcete mít netradiční vzpomínku na svou svatbu, můžete o této variantě zauvažovat. Na samotný svatební den má poté nevěsta zajištěny úplně jiné šaty, kterým se pochopitelně při tomto řádění nic nestane.

 

jeden / dva / tři / čtyři / pět / šest / sedm

“Ombré” efekt svatebních šatů


Dalším způsobem, jak dodat svatbě akvarelový nádech je ombré efekt svatebních šatů. Ten je charakteristický stejně jako technika akvarelu pro vpíjení se jednotlivých barev do sebe. A jak můžete vidět, ombré šaty mohou být jak něžné, tak vesele barevné.

   

jeden / dva / tři / čtyři

Akvarelová slavobrána


O slavobráně jsme se již na našem blogu zmiňovali. Dnes vám ale přinášíme námět na slavobrány s plátnem, ozdobeným právě technikou akvarelu. Díky takovémuto plátnu se může obřad konat v podstatě kdekoliv (v interiéru i v exteriéru, kde lze plátno natáhnout například mezi stromy), aniž by působil nedostatečně slavnostně. Naopak akvarelové plátno může výborně posloužit jako romantický pomyslný oltář.

   

jeden / dva / tři / čtyři

Svatební hostina


Když akvarelovou svatbu, tak pořádně. Máme pro vás proto také náměty na to, jak sladit svatební hostinu tak, aby krásně dokreslovala téma svatby.

   

jeden / dva / tři / čtyři

Dekorace


Abychom vám přinesli kompletní představení toho, jak lze svatbu pojmout v duchu akvarelu, na závěr vám ukážeme pár nápadů na svatební dekorace. Jejich pořízení je snadné i pro snoubence, kteří nemají příliš velký rozpočet na svatbu. Například akvarelové kartičky se zasedacím pořádkem je možné vyrobit z tvrdého papíru a vodových barev. Stačí papír nastříhat a zvolené barvy dostatečně rozmíchat s vodou. Poté už jen štětcem potřete ústřižky. Skvělé je, že čím nedokonalejší vaše malba bude, tím krásnější efekt vznikne. Po zaschnutí už jen tenkým černým fixem nadepíše jména hostů a číslo jejich stolu. A je to hotovo. Stejným způsobem je možné z bílého plátna připevněného k rámu vyrobit uvítací ceduli. Přejeme vám hodně zábavy při vašem případném tvoření.

     

jeden / dva / tři / čtyři / pět / šest


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba