PRÁVĚ ČTETE

DIY projekt: Mini dortíčky

DIY projekt: Mini dortíčky

dezerty na svatbu

Už hóóódně dlouho jsme tu neměli nic pro vaše šikovné ručičky. Právě proto padla dnešní volba příspěvku na DIY projekt. A protože mám dnes celý den chuť na něco dobrého, podíváme se na to, jak si připravit tyto rozkošně vypadající mini dortíky, v podání Handmade Charlotte. Následné využití je jenom na vaší fantazii.

Na růžový višňový krém budeme potřebovat:

• 1 hrnek višní
• 450 gramů másla
• 500 gramů moučkového cukru
• 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
• 1 vanilkový lusk
• špetku soli

Višně rozmixujeme na jemné pyré. Procedíme přes sítko a zbavíme se tak slupek. Měli bychom mít pyré alespoň do poloviny hrníčku. Vyšleháme máslo tak, aby bylo jemné a nadýchané, přidáme vanilkový extrakt, vanilku a špetku soli a vše zamícháme. Postupně přidáváme moučkový cukr. Nakonec přidáme třešňové pyré (bude stačit polovina) a dobře promíchejte. Pokud budeme chtít krém o něco tmavší, stačí přidat trochu více zbylého pyré. Mícháme, dokud se všechno krásně nepropojí a krém nebude krásně nadýchaný.

dezerty na svatbu

Jako korpus pro dortíky nám poslouží základní piškotové těsto. Věřím, že jste už něco takového určitě alespoň jednou v životě viděli/pekli. Takže, když bude korpus hotový, vykrojíme si z něj jednotlivé patra našich mini dortíků.

dezerty na svatbu

Každé patro natřeme višňovým krémem a naskládáme je na sebe. V tomto případě použila autorka tři vrstvy, ale opět – je to jenom na vás.

dezerty na svatbu

Krémem pak natřeme i vzniklý mini dortík. Uhladíme, případně dozdobíme dle fantazie.

dezerty na svatbu

recept a fotografie Handmade Charlotte

A máme hotovo. Mini dortíky můžete potěšit nejen své blízké, kteří vás přijdou navštívit. Můžete je také využít jako mini dezerty na vaší svatbě, jak sladké potěšení pro mini oslavence, nebo si udělejte sladký víkend, jen tak. A pokud se někdo z vás vrhne na tento recept, dejte mi vědět, jak se vám mini dortíky povedly.

 



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba