PRÁVĚ ČTETE

{DIY} Rám jen tak pro radost

{DIY} Rám jen tak pro radost

Dnešní DIY projekt pro vás připravila šikovná Katarína Szabóová, která se tímto způsobem rozhodla potěšit nejen svého budoucího manžela, ale navíc měla skvělý nápad podělit se o tento projekt i s námi. A proto dnes přenechávám slovo Katce a jejímu návodu jak připravit rám pro radost.

Přemýšlíte nad originálním dárkem, chcete si zútulnit byt, nebo chcete přenést pár nejmilejších fotek z počítače na papír tak, aby byla radost se na ně dívat? Příprava této specialitky nám zabere trochu více času, ale výsledek bude určitě stát zato! Pusťme se tedy s úsměvem do toho!

Na přípravu rámu pro radost budeme potřebovat:

rámy různých velikostí
provázek
fotky
metr
kolíčky
nůžky
fixu

Provázky můžeme na zadní nebo boční stěnu rámu připevnit několika způsoby, podle šířky rámu, vkusu nebo použití.
háčky, kladivo, kleště
oboustranná lepicí páska
lepicí pistole

Na zavěšení rámu budeme ještě potřebovat háčky na obraz, hřebíky, hmoždinky a vrtačku nebo kladivo.

Pracovní postup

{jeden} Připravte si v počítači fotky, které byste chtěli použít. Udělejte si raději větší výběr, abyste měli i rezervní fotografie a mohli si vybrat podle toho, jak budou fotky vedle sebe vypadat. Přiložte k rámu provázky a papírky různých velikostí, abyste věděli, jaká bude ideální velikost fotek. Já jsem použila rám 80 x 60 cm a při něm se mi osvědčila velikost fotek cca 15 x 10 cm, 10 x 10 cm a 10 x 6,7 cm, v malém rámu 23 x 23 cm jsem použila velkou čtvercovou fotku 17,5 x 17,5 cm. Myslete na to, že nad provázkem vždy potřebujete prostor na kolíčky, a že provázky natažené přes delší strany uprostřed vždy trochu popustí.

{dva} Vytiskněte si fotky v rozměrech, jaké budete zhruba potřebovat a porozkládejte si je do rámu, abyste si udělali představu, kde se bude jaká fotka hodit. Pak si dejte vytisknout fotky na kvalitní tvrdší papír – například na A4 se vám vždy vejde více fotek – a dejte si je nařezat.

{tři} Začněte horním provázkem. Přiložte šňůrku i s fotkou a kolíčkem, abyste věděli, jaký prostor potřebujete od horního rámu. Zaznamenejte si na obou stranách bod, kudy bude provázek tažen.

{čtyři} Pokud chcete rám s fotkami na kolíčky použít pouze jako dekoraci na svatbě nebo na oslavě, kde bude rám jen někde opřený, můžete klidně použít zadní stranu rámu a přilepit provázky buď lepicí páskou, nebo lepicí pistolí. V tomto případě se dá samozřejmě použít jen jeden velký rám. Pokud chcete rám zavěsit jako dekoraci do bytu, je lepší neupevňovat provázek na zadní stranu, aby se vám pak kolíčky i s fotkami netřeli o zeď. Použijte raději boční hrany rámu, aby byly provázky s fotkami v prostoru a celek působil vzdušně. Pro tuto variantu na vyznačené místo jemně zatlučte a pak zašroubujte male háčky.

{pět} Na ty pak zavažte provázky, na dva uzly. Pokud byste chtěli, aby upevnění vypadalo úhlednější, můžete použít i sadu háčků, které do sebe zapadají.


{šest} Na rám/y připevněte háčky na zavěšení, vyvrtejte díry do zdi a zavěste rám/y. Při soustavě dvou rámů je důležité mít všechno dobře promyšlené a vyměřené.


{sedm} Když mate rám s povázkami hotový, čeká Vás ta nejlepší část – věšení fotek! Na vybrané fotky můžete ještě zezadu napsat datum a místo, kdy se nafotili, krátký popis nebo komentář a v případě, že jde o dárek, můžete přidat i věnování.


Fotky se dají velice jednoduše aktualizovat a vyměňovat za nové. Základní koncept je jednoduchý, ale dá se zhotovit na milion různých způsobů. Kreativní duše se zde mohou pořádně vyřádit! Můžete si vyzdobit rám podle chuti nebo aktuální nálady, můžete použít barevné kolíčky nebo kolíčky s ozdobou. Do rohů rámu můžete posadit malou sošku nebo plyšové zvířátko. Můžete barvy nebo výzdobu měnit podle ročních období. Možností je opravdu nespočet.

nápad a fotky:: Fotky pre radosť


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba