PRÁVĚ ČTETE

DIY #16: Přehledná šperkovnice

DIY #16: Přehledná šperkovnice

Tak dnes si opět trochu zaměstnáme šikovné ruce. Nápad na tento “projekt” vznikl kde jinak, než na internetu. Musíme být neskutečně vděční tomu, co to celé vymyslel a umožnil tak tímto způsobem sdílet lidem informace všeho druhu.

Na střední škole jsem měla tzv. „nešperkové“ období, nebyla jsem ten typ dívky, který se maloval a věšet na sebe různé okrasy také nebylo mým šálkem kávy. Ale časem a přibývajícími léty se každá z nás mění a i já jsem postupně vyměnila pohodlné džíny a tenisky za více slušivější oblečení a k tomu přicházeli i ozdoby různého druhu. A s přibývajícími stojany na bižuterii v obchodech se rozrostla i moje sbírka. A nic vás hned po ránu nevytočí víc, než když nevíte najít druhou z páru náušnic a zrovna spěcháte do práce. Proto jsem se rozhodla najít něco pro mě vyhovující vzhledem a přehledností. No a našla jsem, vytvořila jsem a zvítězila jsem! A podělím se o to i s vámi. Za neskutečnou pomoc a neustálý přísun inspirace děkuji mé milé Radostine, se kterou jsme se jednu sobotu zavřely v bytě a byly kreativní.


štětec
bílá barva, mně postačovala základní
tavící pistole
krajka
rám


Tak dnes to bude opravdu jednoduché. Pokud máte dceru, která se už teď ráda zdobí před zrcadlem, klidně ji vezměte  do

{jedna} Připravte si všechno, co budete potřebovat na jedno místo, ať to máte po ruce. Nezapomeňte na podložku, protože budete natírat barvou, tak abyste si třeba nezničili stůl nebo podlahu. Já mám dodnes na džínách bílé fleky. A můžeme natírat. Pro vytvoření efektu starého rozpraskaného a vysušeného dřevěného rámu nemusíte natírat zrovna ukázkově. Nám se to povedlo docela dobře, ale jestli si budete chtít pomoct, existuje takzvaná barva s efektem praskání.

{dva} Když vám barva dobře zaschne, je čas na druhý krok. Vezměte krajku a naměřte si, kolik ji zhruba budete potřebovat. Cvak-cvak a můžeme nechat nahřát tavící pistoli, protože jsme připraveni přejít k dalšímu.


{tři} Okraje, kde nalepíme krajku důkladně natřeme lepící pistolí…


{čtyři} …a krajku pořádně přitlačíme na místo. Tak abychom měli jistotu, že se nám hnedka neodlepí. Pak to samé uděláme i na druhém okraji rámu. Ujistěte se, zda je krajka pořádně napnutá a hlavně, zda je rovno.


{pět} Jedna krajka, druhá krajka, klidně střídejte krajky různých vzorů a šířek. Pokud jste se dostali až k tomuto bodu, máte vše úspěšně za sebou. Teď už zbývá jenom najít vhodné místo pro umístění, dva hřebíčky, jedno kladivo, několik úderů a může se věšet. Nevím jak vy, ale já svoji novou šperkovnici miluji!



  1. Beautifull!

  2. Lucia

    12 dubna

    Paradne!prosim porad,kde by sa dal zohnat taky ram?dakujem

  3. Lucie

    16 dubna

    Ahoj Lucka,
    tenhle rám určitě najdeš v kterémkoliv obchodním domě Ikea.

  4. Anonymous

    17 dubna

    uz ho mame doma…

  5. Anonymous

    18 května

    To je výborná nápad.. Pořád nevím, co s naušnicemi… Díky moc za typ!!!!!!!

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba