PRÁVĚ ČTETE

Listopad 30

Listopad 30

Krásnou kreativní středu. Dnes jsem se rozhodla, že nastal čas představit vám jeden z mých prvních kreativních záchvatů posledního období. Letos jsem se rozhodla, jak už možná víte, pro Vánoce ve stylu „návrat k přírodě”, a proto si letos připravím několik věcí sama. Jednou z prvních věcí, do kterých jsem se pustila, byl adventní věnec. No, ono to moc jako věnec nevypadá, ale má to čtyři svíčky a svůj účel, zapálení jedné svíčky každou adventní neděli, to splňuje. Takže dnes vám ukážu jak na to. Je to opravdu jednoduché, i člověk s oběma levými rukama, jako například já, to hravě zvládne.

nůžky
tavnou pistoli
oboustrannou lepicí pásku
dekorační hvězdičky malé a velké
dekorační řetěz
svíčky
misku
dekorace do misky –  např. skořice, anýz, modré bobulky…

Jako první je třeba říci, že tímto pracovním postupem si můžete vytvořit jakékoliv tvary, je to jen na vaší fantazii a šikovnosti.

Takže, svíčka číslo jedna. Na svíčku aplikujeme oboustranné pásky. Poté, co odlepíme její vrchní vrstvu, máme dvě možnosti. Buď budeme lepit malé hvězdičky na svíčku přímo prstem, nebo prostě svíčku ve hvězdičkách vyválíme. Je na vás, jaký způsob si zvolíte.
Zde je pak výsledek.  Ujistěte se, že hvězdičky pořádně drží prstem a jemně je popřitlačujte, aby se na lepicí pásku přichytili co nejpevněji.
Ustřihněte kousek z dekoračního řetězu, a opět máte dvě možnosti, jak řetěz na svíčku připevnit. Po vlastní zkušenosti doporučuji použít oboustrannou pásku na několika místech, aby řetěz pořádně držel. Svíčka číslo jedna je hotová.
Nyní je na řadě svíčka číslo dvě. Připravte si tavící pistoli, abyste ji měli rozehřátou po ruce a větší, v tomto případě dřevěné hvězdičky.  Doporučuji používat tavící pistoli na zadní stranu hvězdiček a tak je přilepovat na svíčku, protože pokud to uděláte opačně, tavicí pistole vám může roztavit i svíčku. Zpět k hvězdičkám, které přilepíme na svíčku libovolně, jak se vám zamane.
A podobně postupujeme i při svíčce číslo tři a čtyři. Když máme všechny svíčky přípravné, jde se k miskám. Použijte jakýkoliv materiál, který máte. Já jsem měla připravenou skořici a anýz a malé modré kuličky, které jsem nasypala do misky.
Měla jsem dvě misky a tak jsem na každou z nich postavila dvě svíčky. Doupravovala jsem jen tak pohozenou skořici a měla jsem hotovo. A tuto neděli jsem zapálila první adventní svíčku. Vánoce jsou na cestě …

Doufám, že se vám tento, i když ne až tak svatební tutoriál líbil. Vždyť v případě potřeby a obměny můžete tento pracovní postup použít i na přípravu svíček, které použijete na svatebních stolech. Dekorací, které se dají takto použít je nespočet.


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

  1. Wow! Nice ideas. I will try this at home. As christmas is also coming

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba