Říjen 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po sedmi letech chození mě Tom vzal 17. července 2009 na výlet do penzionu Kraví hora, kde jsme byli na romantické večeři. Po večeři mi zavázal oči šátkem a vezl mě někam autem. Bylo už večer a vlál teplý vítr. Když mě vyvedl z auta a sundal mi šátek, tak jsem uviděla kapličku, kterou si možná pamatujete z filmu Bobule. U kapličky byla rozložená deka, kterou pouze osvětlovaly louče, a v pozadí hrála hudba z notebooku. V tu chvíli mi začalo docházet, co teď asi přijde. Po chvilce povídání mě požádal, abych se postavila a v kleče mě požádal o ruku. Já jsem samozřejmě řekla ANO… 🙂

Po tom, co jsme všem oznámili, že jsme se zasnoubili, tak jsme se vrhli do přípravy svatby. Termín jsme si stanovili až téměř za dva roky od zásnub na 18. června 2011.  Tím, že sami fotíme svatby, tak víme, že příprava svatby, včetně naplánování všech věcí je nezbytná, pro to, aby ve svatební den probíhal tak jak má.

Inspiraci pro naši svatbu jsme čerpali hlavně na zahraničních stránkách a blogech. Většinu věcí jako designu loga svatby, menu, jmenovek,… jsme si vytvářeli sami.

Tím, že jsme věděli termín naší svatby dlouho dopředu a červen je měsíc dovolených, tak jsme svatebním hostům asi rok před plánovanou svatbou rozesílali „Save The Date“ ve formě magnetek s naším datem, které si většina lidí umístilo na lednici.

Design svatebního oznámení jsme řešili také něco přes půl roku. Padlo u toho několik výměn názorů a flašek vína, ale stálo to za to. Veškeré komponenty jsme objednávali ze všech koutů světa, protože bohužel v České republice nebyly k sehnání.

Svatební víkend byl celý nádherný. V pátek jsme dolaďovali výzdobu místa konání a již od pátečního dne byl s námi náš kameraman a fotografové. V pátek večer proběhlo před domem nevěsty také stavění slavobrány, což je hezký zvyk, kdy kamarádi z vesnice vyzdobí branku domu nevěsty dvěma stromky ozdobenými krepovými papíry.

Sobotní svatební ráno nebyla žádná nervozita, protože vše jsme měli opravdu naplánované. Jeden z nejsilnějších zážitků bylo, když jsme se s manželem viděli ten den poprvé. Bylo to opravdu dojemné. Nejde ani popsat, co se v ten moment s člověkem děje. Naštěstí i počasí nám přálo, přestože na většině území republiky pršelo, u nás spadlo jen pár kapiček štěstí a to jen přes obřad, což nevadilo.

Odpolední i večerní zábava byla opravdu excelentní, díky rodině, svatebním hostům a také kapele, která to rozjela na plné pecky, tak, že i my jsme vydrželi do šesti do rána. Bylo skvělé odjíždět s plechovkami za autem (celých 10km!!!:-). Ovšem ten překvapený výraz recepční, když jsme dojeli do hotelu na svatební noc, teda ráno, ve svatebním oblečení a v dobré náladě, mne bude bavit ještě dlouho… Přála bych všem, aby se jejich svatba vyvedla tak, jak si to vysnili, protože u nás se tak stalo. Dokonce to vše dopadlo ještě líp, než jsme si vůbec kdy mohli přát!

                                         

Svatební fotografie: Pavol Bigoš a Eva Fildánová / Svatební video: Primetimevideo / Květiny: Decuss Opava / Svatební stránky: Petra & Tom

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba