PRÁVĚ ČTETE

DIY neboli Jak na to: Domácí svatební kytice

DIY neboli Jak na to: Domácí svatební kytice

Dnes jsem se rozhodla ukázat vám DIY-Udělej si sama pro snadnou “domácí svatební kytici”. Pokud máte rádi jednoduchost, romantiku a něžnost, určitě se vám bude líbit. Nejsem odborník na květiny ani floristiku, ale tento návod na domácí svatební kytici se mi strašně líbí. Možná je to pro její jednoduchost, kterou já osobně mám velice ráda, nebo je to pro použitou barevnou kombinaci. No uvidíme, jak se tento postup bude líbit vám. Těším se na vaše komentáře.

Co k tomu budeme potřebovat?

  • květiny, dle vlastního výběru
  • zelenou floristickou pásku
  • květinový drát
  • libovolnou tkaninu
  • provázek

Krok č.1
Jako první je asi důležité mít květy. Zkuste květinové trhy, květiny tam seženete určitě levněji. Odstraňte všechny listy a trny ze stonků. Dávejte pozor, abyste při tom neporušili stonky nebo květiny. Rozložte si květiny na pracovní stůl podle typu (růže s růžemi, atd… ) tak budete lépe vidět, s čím pracujete, když budete sestavovat kytici.

Krok č.2
Květy, jejichž stonky jsou jemnější, nebo jsou rozvětvenější, použijte zelenou floristickou pásku na upevnění stonky dohromady.

Krok č.3
Pro některé silnější květy, jako například růže, použijte květinové lanko pro posílení stonky. Začněte při vrcholu stonku, co nejblíže ke květu a omotávejte lanko dolů kolem stonky. Pokud jsou květy dostatečně pevné, tento krok můžete vynechat.

Krok č.4
Rozhodněte se, které květiny byste chtěli mít uprostřed kytice. Použitím zelené floristické pásky zajistíte, že tyto květiny zůstanou pohromadě a že udrží základní tvar, který jste jim dali. Ujistěte se, že drží opravdu pevně.

Krok č.5
Pokračujte přidáváním dalších květů k základní struktuře, kterou jste vytvořili, vyplňte díry a mezery, podle potřeby. Přidejte několik květů a zajistěte s floristickou páskou k základu. Pokračujte s přidáváním květů, a tím obklopujte vytvořený základ.

Krok č.6
Pomocí květinového drátu, pevně obalte základnu všech svázaných stonků (tímto zpevníte svazek blíže k sobě, lépe než kdybyste použili jen floristickou pásku). Na vyhlazení povrchu po drátě použijte opět floristická pásku.

Krok č.7
Pomocí špendlíků připevněte kusy tkaniny, zajistěte ji tak, aby nesklouzla a nezapomeňte nechat několik centimetrů holých stonků ve spodní části. Pak použijte jednoduchý bílý provázek na převázání kolem růžové látky, která byla použita k zakrytí floristické pásky a drátu, místo klasické stuhy. A jste hotovi!


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba