PRÁVĚ ČTETE

DIY neboli Jak na to: Žárovkové vázičky

DIY neboli Jak na to: Žárovkové vázičky

Tak návrat po dovolené do běžného života není až takový špatný, jak jsem si myslela. Hodně asi záleží na tom, s kým tento čas strávíte. A mně se tentokrát podařilo potkat lidi, kteří mě za těch sedm dní nabili dostatečnou energií na nejbližších pár týdnů. Takže směle do toho.

Dnes mám pro vás připravený krásný nápad pro “Vintage svatbu“. Nevyhazujte staré vypálené žárovky. Dnešní DYI nápad vám ukáže, jak z nich udělat krásnou a nápaditou dekoraci. Dnešní DYI – Udělej si sama, je sice rychlé a jednoduché, ale o to více musíte být při práci opatrní, protože budete pracovat se sklem.

Co k tomu budeme potřebovat?

  • vypálená žárovka (jakákoliv velikost a tvar, je to jen na vás)
  • kleště
  • zahradnický drát

Jako první je nutné kleštěmi odstranit malé stříbrné vrstvy na spodní straně žárovky. Pak je třeba odstranit černou čepici ze dna žárovky. To bude ta nejtěžší část – budete muset být velmi opatrní, protože je to sklo.

Jakmile bude toto černé sklo odstraněno, už to bude opravdu snadné. Je třeba dostat ven ještě malé skleněné trubice a propojení na vnitřní straně žárovky – jednoduše poklepejte kleštěmi a hned se vám to zlomí.

A máme připravenou „vázičku“ ze žárovky! Pokud se vám nelíbí, jak vypadá kovová část, přikryjte ji kouskem látky.

Nalijte do “vázičky” vodu, přidejte květy a zavěste pomocí zahradnického drátu. Jednoduché, rychlé a přesto romantické a něžné.


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

  1. Alzbeta

    2 října

    Můžete prosím ještě upřesnit, jakým způsobem se má odstranit ta černá skleněná část? Trochu se bojím “zabrat”, abych žárovku nezničila.. Děkuji!

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba