PRÁVĚ ČTETE

Předsvatební focení ve Valdštejnské jízdárně...

Předsvatební focení ve Valdštejnské jízdárně

Předsvatební fotografie jsou v zahraničí velmi oblíbené. Pro snoubence přináší toto fotografování mnoho benefitů. Ve většině případů je svatba pro oba prvním setkáním se s profesionálním fotografem. Proto je skvělé, že si během předsvatebního fotografování zvyknout stát před objektivem a zbaví se postupně nervozity.

Katka Koncal o předsvatebním focení

Ve svatební den už tak vědí, jak párové fotografování probíhá a rychleji se uvolní a cítí přirozeně. Mají již ke svému fotografovi plnou důvěru, vědí jak pracuje, komunikuje a znají ho také osobně. To samé platí pro svatebního fotografa, který již svůj pár zná, ví jak reaguje a jak s nimi komunikovat. Díky předsvatebnímu fotografování je spolupráce během svatebního dne jednodušší a přirozenější.

Pro předsvatební fotografování je možné využít situace, kdy si nevěsty zkoušejí make-up a svatební účes. Uvidíte jak to na fotografiích bude vypadat a případně udělat potřebné změny. Své předsvatební fotografie můžete poté využít na svatební oznámení a nebo například jako prezentaci pro své hosty během svatebního dne.

  

  
  


Z pohledu fotografa je předsvatební fotografování skvělá příležitost, jak poznat svůj pár osobně, strávit s nimi čas, zjistit jak reagují před objektivem a ukázat jim, jak pracuje, navozuje atmosféru a komunikuje. Osobně své páry velmi ráda potkávám při předsvatebním fotografování, kdy strávíme příjemnou hodinu času procházkou a povídáním.

Naše fotografování zakončíme u šálku čaje nebo kávy a navážeme tak předsvatební schůzkou, kde již probereme všechny detaily a představy svatebního dne. Věřím, že čím více času před svatbou společně strávíme, tím lépe nám to spolu půjde během dne svatebního.


  

Nevěsta Diana o focení

Znáte ten pocit, když máte v bytě zeď plnou skvělých fotek z dovolené? Určitě také znáte i to, jak tyhle fotky vznikly. „Miláčku, můžeš prosím ještě z jiného uhlu?“  – obdivuji a závidím ženám, kterých mužíčci milují fotit. U mě je to opačně, častokrát mám na fotku maximálně dva pokusy. S manželem jsme si kus světa procestovali, fotky máme krásné, zachycující dvě hrdličky pomocí selfie tyče nebo go-pro, a vysmátých jako dva grepy. A to se určitě počítá.

Ale při tvorbě svatebního webu jsem zjistila, že nám chybí fotky, které by víc vyjadřovali naši lásku a vztah, který mezi sebou máme. Předsvatební focení byla také úžasná příležitost blíž se poznat s naší báječnou fotografkou Katkou Koncal. Zároveň, můj manžel Péťa se velice nerad fotí, tak jsem chtěla, aby Katku poznal a uvolnil se, aby z našich svatebních fotek zářila pohoda.


  

  


A byl to tedy zatěžkávací test. Fotili jsme ve Valdštejnské jízdárně při zastávce Malostranská. Hromada turistů, ruch a tak trochu jsme působili jako atrakce i my. Ale naše fotografka Katka byla báječná, vždy našla zákoutí, kde jsme byli sami. Takže se určitě nebojte zvolit si místo, které se vám líbí, i když je přeplněné. Váš fotograf si všechno ohlídá a výsledek bude stát za to.

Tyhle fotky máme doma pověšené při svatebních fotkách a už se těším, jak k nim budou přibývat jiné skvělé životní momenty, které máme ještě před sebou.


  

fotografie Katka Koncal / místo Valdštejnská jízdárna, Praha


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba