PRÁVĚ ČTETE

Letní svatba s vůní lesa

Letní svatba s vůní lesa

fotografie BíláČerná
lokalita Hájenka Šenov, Česká republika

K dnešnímu příspěvku mnoho slov netřeba. Asi jen tolik, že jsem měla velký problém vybrat ty nejlepší záběry. Protože všechny byly skvělé! Připravte se tedy na pořádnou svatební nálož s vůní lesa, plnou překrásných nápadů, detailů a přírody. Toto je letní svatba Lenky a Radka.

lenka-radek-01

Jejich příběh

S Radkem jsme se potkali na internetu. Byla to láska na první virtuální pohled a osobní setkání to ještě více umocnilo. Vše běželo jako po másle, brzy jsem se k němu nastěhovala a bylo to. Po skoro osmi letech vztahu jsme se rozhodli, že tu naší lásku oslavíme. A při té příležitosti se rozhodli i vzít.

lenka-radek-02  lenka-radek-03
lenka-radek-04

Samotná žádost o ruku byla trochu komplikovanější. Nespočetně-krát jsem žádost zhatila. Původně Radek plánoval požádat mě na horách, které jsem s ohledem na těhotenské nevolnosti zrušila. Ze stejného důvodu jsem zrušila i plánovaný výlet na Jižní Moravu, kterou oba moc milujeme.

Dalším plánem bylo místo našeho prvního rande, ale já se rozhodla, že pojedeme jinam. Tak můj milý rezignoval a nečekaně poklekl při procházce při západu slunce. Bylo to u Trojhalí s výhledem na ostravské Hradčany a bylo to krásné a dojemné.

lenka-radek-05  lenka-radek-06
lenka-radek-07
lenka-radek-08  lenka-radek-09
lenka-radek-10

Vždy, když jsme nakousli téma naší svatby, bavili jsme se o něčem netradičním, ale nikdy to nebylo nic konkrétního. Před pár lety jsem si myslela, že budeme mít svatbu formou velké párty na zahradě. Ale jak jsme postupně zráli, dozráli jsme k tomu, že bychom si to přáli trošku duchovněji. Milujeme přírodu a přírodní materiály. Proto nás přilákala vůně lesa.

lenka-radek-11  lenka-radek-12
lenka-radek-13
lenka-radek-15  lenka-radek-14

Radek tušil, že na něj něco chystám. Neumím lhát, ale jsem ráda, že jsem neprozradila co. Udělali jsme si hezký předvečer svatby, dostala jsem zlaté náušnice a já jemu prozradila, že s námi bude zítra Honza Bartoň, který nám udělá video vzpomínku. Byl nadšený, protože jeho tvorbu sleduje.

lenka-radek-16
lenka-radek-17  lenka-radek-18
lenka-radek-19
lenka-radek-21  lenka-radek-20

V samotný den jsem pro něj měla ještě jedno malé překvapení. Dlouho si přál jednoduchý kožený náramek. Jelikož si vysnil takový, který nebyl k sehnání, nechala jsem mu jej vyrobit hned ve dvou barevných variantách. A také kožený přívěšek na klíče s našimi iniciály a datem svatby. Ten dostali také rodiče. A já dostala přeci kytku, na jejichž výběru se manžel také podílel.

lenka-radek-22
lenka-radek-23
lenka-radek-24
lenka-radek-25  lenka-radek-26
lenka-radek-27
lenka-radek-28  lenka-radek-29
lenka-radek-30
lenka-radek-31
lenka-radek-32
lenka-radek-33  lenka-radek-34
lenka-radek-35
lenka-radek-36  lenka-radek-37
lenka-radek-38
lenka-radek-39
lenka-radek-40

Svatební den probíhal skvěle. Asi každá nevěsta potvrdí, že ten den strašně rychle utekl. U nás tomu nebylo jinak. Vzhledem k tomu, že jsme si vše zařizovali sami s našimi nejbližšími, bylo to náročnější, ale o to více stmelující a krásnější. A díky tomu všemu jsme přišli s myšlenkou netradiční svatební agentury, která se bude jmenovat Láskočas. Nejkrásnějším okamžikem svatebního dne byl obřad. Při vzpomínce na něj se mi pořád naskakuje husí kůže.

lenka-radek-41  lenka-radek-42
lenka-radek-43
lenka-radek-44
lenka-radek-45  lenka-radek-47
lenka-radek-48  lenka-radek-46
lenka-radek-49
lenka-radek-50  lenka-radek-51
lenka-radek-52
lenka-radek-53  lenka-radek-54
lenka-radek-55
lenka-radek-56  lenka-radek-57
lenka-radek-58
lenka-radek-59
lenka-radek-60  lenka-radek-61
lenka-radek-62

Květinový věneček stejně jako svatební květinu a korsáže tvořila floristka Marcela Vránová. Vše jsme vytvořili tak, aby bylo pokud možno sezónní a lesním nádechem. Ona sama vyrazila do lesa a nasbírala šištičky modřínu, kapradí a plody ostružin, které jsem si tolik přála. Je prostě úžasná. Když jsem květinu uviděla, nemohla jsem uvěřit vlastním očím. 

lenka-radek-63
lenka-radek-64  lenka-radek-65
lenka-radek-66
lenka-radek-67  lenka-radek-68
lenka-radek-69
lenka-radek-70
lenka-radek-71  lenka-radek-72
lenka-radek-73
lenka-radek-74
lenka-radek-75  lenka-radek-76
lenka-radek-77

Podívejte se také na spomínané svatební video od Honzy Bartoně, které bylo pro ženicha překvapením a dárkem od nevěsty.

fotografie BíláČerná – Pavel Šidla / video Honza Bartoň vizáž Lucie Stwiertniaoblek ženicha H&M / motýlek BeWoodendekorace Láskočas (agentura nevěsty) / květy Marcela Vránovádort Lucie Vandiováprsteny Zlatnictví Ziml / sladký a slaný bar Pečworkmísto Hájenka Šenov


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

  1. Anie Nekolná

    9 ledna

    Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat, zda náhodou nevíte, koho bych měla kontaktovat, když bych chtěla svatbu na stejném místě.
    Nebo případně kontakt na někoho, kdo by to mohl vědět. Místo mne velmi zaujalo a nenašla jsem přímo na internetu, koho se dá kontaktovat.
    Děkuji za odpověď. 🙂

    Anie Nekolná

  2. Patricie Lara Polehňová

    2 října

    Moc krásná svatba! Chci se zeptat, kolik jste měli lidí na hostině či obřadu? Plánuji tam svatbu mít, ale počet hostů na hostinu je 80 a trošku se bojím, že to bude příliš těsný.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba