PRÁVĚ ČTETE

Jak vznikají nejen svatební šperky 27jewelry

Jak vznikají nejen svatební šperky 27jewelry

Za značkou 27jewelry, šperků ze skla a drahých kovů, stojí mladá šperkařka a designérka Lenka Šváchová. Její kolekce se nesou v duchu jednoduchosti, elegance a kvalitního ručního zpracování. Vizí značky je propojení současného designu s tradičními českými řemesly, jako je sklářství a zlatnictví. Právě zlatnickým řemeslem Lenka znovu probouzí rodinnou šperkařskou tradici, která sahá až do roku 1650. Po tomto zjištění Lenka neváhala a začala studovat obor zlatník a klenotník. Věděl, že chce tuto tradici obnovit a udržet.

Lenka tvořila již od mala. Vždy jí zajímaly nejrůznější materiály a po dlouhá léta si přála pracovat se sklem a drahými kovy. Trvalo jí ale až do dospělosti, než se k nim opravdu dostala. Lenka se naučila se sklem pracovat sama. Objevila začátečnické vybavení a tak to vše začalo. Její vášeň a odhodlání proměnili hobby v profesionalitu.

27jewelry-01 27jewelry-02
Přes práci se sklem se dostala k drahým kovům, až vystudovala obor zlatnictví klenotnictví. Za pomoci prestižní pražské šperkařské značky Ellissi se naučila těm nejlepším technikám, které využívá i ve své tvorbě. Později začala do svých designů zahrnovat i drahé kameny, které jejím šperkům dodaly další rozměr.

27jewelry-0327jewelry-04

Lenka má schopnost ve svém designu zachytit organický rozevlátý tvar a vytvořit elegantní a zároveň jemně drsný až smyslný vzhled, což se pro její šperk stalo signifikantní. Její šperk musí být přesvědčivý, expresivní a asociativní. Velmi dbá na kvalitu a preciznost provedení. Na některých designech pracuje opakovaně jen proto, aby je dovedla do perfektní podoby. V tomto duchu Lenka Šváchová tvoří intuitivně její neopakovatelné luxusní šperky. Na blogu jste se s její tvorbou už setkali v tomto překrásném editoriálu a její šperky byly také součástí této svatby.

27jewelry-05 27jewelry-06

fotografie Everbay / video Petr Vyšohlíd


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba