PRÁVĚ ČTETE

Svatba trochu jinak: Řecko, pláž, západ slunce…...

Svatba trochu jinak: Řecko, pláž, západ slunce…

svatba-trochu-jinak-01

Svatbám propůjčila jiný rozměr. Umožňuje snoubencům z České republiky i ze Slovenska, aby svůj velký den prožili bez shonu a nervozity. Adéla Smržová, majitelka svatební agentury Svatba trochu jinak vám zorganizuje svatbu v Řecku, třeba na romantické pláži, na útesu nebo v kapličce. Prozradila nám, co je na svatbách v zahraničí tak kouzelné a proč si svatební den nenechat ukrást.

Zabýváte se organizací svateb v zahraničí. To je krásné povolání. Prozradíte nám trochu ze svého příběhu? Kdy a jak jste se k této práci dostala?
Organizaci svateb zajišťuji už sedm let, tedy od roku 2008. Začínala jsem s organizováním svateb pro české páry v České republice, později začali našich služeb využívat i cizinci, resp. míšené páry. A možná díky tomu, že jsem byla v kontaktu s klienty z různých koutů světa, začala mě lákat cizina. Organizování svateb mě velmi bavilo, ale současně jsem cítila touhu po změně a potřebu udělat věci „trochu jinak“. Studovala jsem si informace o svatbách v zahraničí, ale opravdový impuls ke změně přišel, když jsem s kamarádkou cestovala po Řecku. Uvědomila jsem si, že chci spojit svoji práci, kterou miluji, s místem, kde je mi dobře. Následoval rok a půl příprav, než se celý projekt svateb v Řecku podařilo připravit. Od začátku roku 2012 naše agentura organizuje svatby v Řecku naplno.

Svatba na pláži v Řecku, to zní romanticky a jedinečně. Jaký je rozdíl mezi svatbou v zahraničí a v Česku?
Jde o úplně jiný druh svateb a jiný druh klientů než v ČR. O svatby v Řecku se zajímají především klienti, který si chtějí si svůj den co nejvíc užít. Svatby v tuzemsku mají své kouzlo, ale jsou jiné. Snoubenci se více soustředí na detaily, maličkosti. Řeší se celá řada záležitostí, jako jsou návštěvy floristky, prohlídka míst k obřadu, k hostině, ochutnávka menu apod. Snoubenci jsou více nervózní, podléhají stresu a to i přesto, že díky svatební agentuře mají méně starostí. Svatební den je prostě napjatější. Vymýšlejí se speciální plánovací diáře, řeší se časové a finanční harmonogramy, seznamy zařízených a nezařízených věcí. Navíc je tu tlak okolí, očekávání rodiny a příbuzenstva. Je tu také větší komerční tlak na nevěsty a plno reklam na produkty, které nevěsta prostě musí mít.

svatba-trochu-jinak-02
svatba-trochu-jinak-03  svatba-trochu-jinak-04

Takže svatba v Řecku je větší relaxace?
V Řecku je vše více pohodové. Řekové svatby milují, proto se snaží snoubencům jejich svatební den zpestřit jejich zvyky. To je zárukou zábavy. Atmosféra je uvolněná. Už jen proto, že snoubenci jsou v destinaci na dovolené, jsou odpočatí. Své udělá i prostředí, které je nové a neokoukané. Jinak řečeno, vše poznávají a více si vychutnávají… Ráno se například opalují na pláži, odpoledne v hotelu navštíví nevěstu vizážistka, kadeřnice a večer proběhne obřad, focení a následně hostina plná zábavy. Někdy snoubenci cestují sami, jindy s hrstkou přátel nebo nejužší rodinou. Výhodou pro snoubence je, že nikdo neřeší zasedací pořádek nebo časový harmonogram.

Prostě svatba skutečně jinak…
Ano. Pokud bych to měla shrnout, přijde mi, že klienti, kteří si u nás objednávají svatby v Řecku, chtějí od toho všeho svatebního shonu utéct a chtějí mít svoji svatbu trochu jinak. A tak k tomu i přistupují. Ty nejdůležitější body jsou samozřejmě předem naplánované, ale ostatní se nechává na atmosféře, a proto mě organizace svateb v Řecku naplňuje, je to úžasná práce s prima lidmi!

svatba-trochu-jinak-05
svatba-trochu-jinak-06  svatba-trochu-jinak-07

Pojďme se podívat na vaše služby. Jaké typy svateb vaše agentura pořádá? Jak vybíráte destinace?
Právně platné svatby organizujeme pouze civilní nikoliv církevní. Také organizujeme obnovení slibů a svatby na oko (právně neplatné sňatky). Máme v nabídce 5 ostrovů a každý rok přibude jeden další. Nabídka našich svatebních balíčků je pro klienty opravdu pestrá. Na každém ostrově máme našeho svatebního koordinátora, který v destinaci žije, což je velká výhoda. Díky tomu, že se koordinátorky pohybují po celém ostrově a nejsou vázané jen na jednu destinaci nebo třeba hotel, máme pro klienty připravený bohatý katalog svatebních destinací. Na každém ostrově jsme vytipovali 5 až 7 top míst, které patří mezi nejkrásnější na ostrově. Svatbu tak lze pořádat na pláži, na útesech, v kapličkách, na lodi… Máme i takové perličky, jako je třeba svatba přímo na pláži Navagio nebo u kapličky na útesu z filmu Mamma Mia. Nabídka je opravdu rozmanitá.

Co vše ve svatbě na klíč pro klienta zajišťujete?
Kompletně všechno. Pro klienty máme připravené balíčky služeb, aby si podle jejich obsahu vybrali, co sami požadují. Ubytování i dopravu zajišťujeme ve spolupráci s cestovní kanceláří. Jako svatební agentura prioritně zajišťujeme svatby, zájezd je na klientech. Pokud si klient chce zajistit ubytování a dopravu samostatně, nemáme s tím problém. Pochopitelně ale v případě, že chce klient servis kompletní, vybereme přes cestovní kancelář vhodný zájezd i ubytování. Součástí zajištění svatby je samozřejmě i vyřízení dokumentů potřebných k uzavření sňatku v zahraničí.

svatba-trochu-jinak-08
svatba-trochu-jinak-09

Jaký díl organizace svatby v zahraničí je na snoubencích? Na co se musí připravit?
Jak jsem už zmínila, pro snoubence zajišťujeme kompletní svatební servis, proto se nemusí ve své podstatě starat o nic. Jediné, co si snoubenci zajišťují samostatně, jsou šaty a prstýnky. Je třeba, aby nám dodali i dokumenty ke svatbě v základní podobě (jedná se zejména o rodný list). Další právní záležitosti (soudní překlady, apostily, komunikaci s ambasádou apod.) za snoubence zařizujeme my, a to včetně ostatních služeb souvisejících s jejich svatebním dnem. Služby zajišťujeme pro snoubence z celé České republiky i Slovenska, proto mnohdy celé plánování svatby probíhá po telefonech, emailech a skypech. Tím je pro ně plánování ještě komfortnější.

Máte nějaký vzkaz pro nevěsty, které váhají mezi svatbou v ČR a svatbou v Řecku?
Ano. Svůj velký den si užijte! Vždyť po svatebním dni už od malička všechny moc toužíme. Nedopusťte, aby Vaše sny zanikly v tom, co se sluší a nesluší, co se patří a nepatří. Užijte si svatbu s tím, koho milujete, na místě, které vás osloví.


sponzorovaný příspěvek


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

  1. Petra S.

    6 června

    Svatba v Řecku je skvělý nápad, já bych hlavně si dala záležet na výběru cestovky, jelikož se vším poradí mají zkušenosti a i všechno zařídí. 🙂 sama na vlastní pěst bych se do takové organizace a vyřizování nikdy nedala…co jsem četla recenze tak skvělá je cestovka yacht wedding

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba