PRÁVĚ ČTETE

Petra a Jirka od Gabriely Homolové

Petra a Jirka od Gabriely Homolové

Nevěsta Petra říká… Setkali jsme se díky společnému kamarádovi, který připravil výlet na hory. První věc, která mě na Jirkovi zaujala, je znamení horoskopu býk. Býk se výborně hodí k panně, což jsem já. Při druhém setkání v indické restauraci jsme si byli čím dál bližší a tak třetí setkání už bylo jen ve dvou. Náš vztah komplikovala má práce v Praze. Musela jsem si vybrat. Vybrala jsem si lásku a život s Jirkou. Ani Jirka neotálel s velkými rozhodnutími a rok a půl po našem seznámení mě požádal o ruku. Bylo to veliké romantické překvapení.

Svatbu jsme chtěli uspořádat v září, takže jsme měli na přípravy pouze tři měsíce. Museli jsme si rychle ujasnit, jakou svatbu chceme. Krásně jsme se ve všem shodli. Našli jsme místo blízké našemu srdci, zámek Kozel poblíž Plzně. Rozhodli jsme se pro venkovní svatbu v zámeckém parku a doufali, že počasí naše plány nepokazí. Barvy a dekorace pro mě byli stejně důležité jako počasí. Nikdo mi nemohl vymluvit královskou modrou. Barvu klidu, důvěry, tradice a věrnosti. Oznámení byla světle modrá, krabičky na výslužky zdobila modrá srdíčka, modrá a fialová hortenzie vévodila květinové výzdobě a modrá měla být barvou každé panské košile na naší svatbě.

Hodně věcí jsme si raději připravili sami, protože jsme oba měli dost jasnou představu, jak má co vypadat. Z modrých čtvrtek jsme nastříhali růžně velká srdíčka a já na ně ručně napsala bílou gelovou tužkou citáty o lásce. Ze stejné čtvrtky jsme vyrobili menu a další dekorace. Nakoupili jsme hrnečky na tradičních hrnčířských trzích, na které jsme uvázali jmenovky pro zasedací pořádek a potom je hosté dostali jako dárek. Na stole byly modré ubrousky, modré tácky se svatebními koláčky i koláž z našich společných fotek v modrém rámu.

Velký den nastal 14. září. Navzdory počasí celého týdne naše sobota byla slunečná a příjemně teplá. Velikou oporou nám byli už od rána rodiče. Přípravy začaly líčením, potom česání, zdobení aut, oblékání šatů a kolona mohla vyrazit. Obřad a proslov byly dojemné a skvělá paní fotografka vše zdokumentovala. Naši kamarádi pro nás připravili mnoho překvapení a nikdo se ani chvilku nenudil. Všem bych tímto ráda poděkovala. Hlavní mé doporučení je, abyste si celý den užili, ale zároveň promysleli a připravili ve vašem stylu, aby vás nemrzelo, že se něco nekonalo.


Svatební fotografie: Gabriela Homolová / Šaty nevěsty: Svatební salon Michelle / Oblek ženicha: Blažek / Účes nevěsty: Kadeřnický salón Les Lilas / Květiny: Květiny Milt / Místo obřadu: Zámek Kozel / Místo recepce: Pension u Matasů / Večírek: Zapa Bar

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba