PRÁVĚ ČTETE

DIY :: Pomerančové tiramisu

DIY :: Pomerančové tiramisu

Dnes to bude DIY projekt z mé dílny. Konečně jsem si našla chvíli a připravila pro vás recept na svěží pomerančové tiramisù, které jsem připravovala ve videu k druhým narozeninám blogu. To si můžete prohlédnout zde. Po natáčení jsem pohostila celý kreativní tým, a po dezertu se rychle zaprášilo. Asi jim chutnal. Tak doufám, že bude chutnat i vám.

Budeme potřebovat:

5 pomerančů
225g cukru krystal
4 vajíčka
125g másla
piškoty
2 balení smetany ke šlehání
2 balení zakysané smetany
whisky



Pracovní postup 

jedna :: Jako první si připravíme pomerančový krém (orange curd – inspirovala jsem se receptem na www.vypecky.com), nejlépe den před samotnou přípravou dezertu, aby byl pořádně vychlazený. 

dva :: Z jednoho pomeranče si nastrouháme kůru a ze čtyř pomerančů vymačkáme šťávu. Dužnina nám nevadí, ale vyberte všechny pecky. Šťávu smícháme spolu s cukrem a máslem a necháme pozvolna rozpustit na sporáku za stálého míchání. Přivedeme k varu. Odstavíme, a do připravené směsi vmícháme čtyři rozšlehaná vajíčka. Velmi pomalu, aby se nám nezdrcli, a krém pak necháme trochu vychladnout. Po chvíli ho dáme znovu na sporák a opatrně vaříme ještě cca 10 minut, za stálého míchání. Krém by měl na mírném ohni jemně probublávať. 

tři :: Nalijeme do připravených lahviček, necháme zcela vychladnout a až pak dáme do ledničky. Tam by vám měl vydržet zhruba dva týdny. 
čryři :: Na samotný dezert si připravíme zálivkou na piškoty – vymačkáme šťávu z jednoho pomeranče a přidáme do ní whisky, dle chuti. Vyšleháme šlehačku, v poměru 1:1 přidáme zakysaných smetanu a smícháme. 
pět :: Do připravených skleniček začneme ukládat piškoty, které pokapeme připravenou směsí tak, aby byly piškoty vlhké, ale ne úplně rozmočené. Zakryjeme vrstvou šlehačkové směsi, na kterou dáme menší vrstvu pomerančového krému. 
šest :: Přidáme další vrstvu piškotů a opakujeme předešlý krok až po okraj skleničky. Dozdobíme plátkem pomeranče, můžeme přidat i lístky máty. A můžeme servírovat. Skvělé na tomto receptu je to, že není nejak moc sladký, vychlazený spíše osvěží a pomeranč můžete vyměnit třeba za citron, nebo grapefruit. Přeji vám dobrou chuť.

photo :: byLucie


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

  1. Anonymous

    1 října

    Luci, kde jsi prosím sehnala ty krásné sklenice? Jinak vypadá to skvěle! 🙂

    • Lucie

      1 října

      Ta vrchní je myslím z Nanu-Nana a ty spodní jsou z Butlers.
      Děkuji a taky to skvěle chutnalo 🙂

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba