PRÁVĚ ČTETE

Příběh svátku svatého Valentýna

Příběh svátku svatého Valentýna

Už dávněji jsem četla příběh o tom, proč vůbec slavíme svátek sv. Valentýna a kde se tento svátek vzal. Před pár dny mi ho připomněla moje dobrá přítelkyně, když jsme rozebíraly to, že se sem-tam ubíráme trochu jiným směrem, než bychom měli.
Legenda říká, že tento den začal být známý jako Den svatého Valentýna až díky knězi Valentýnovi. Claudius II., vládce Říma, zakazoval svým vojákům, aby se ženili nebo jen zasnubovali. Bál se, že by chtěli zůstat doma u svých rodin a nešli do boje. Valentýn vzdoroval vládci a tajně oddával mladé páry. Byl zatčen a později popraven 14. února. A tak vznikl romantický svátek, který dnes slavíme.

A proto dnes zapomeňte na všechny malichernosti dnešní doby, udělejte si krásný večer se svou láskou, při skvělém dezertu z vaší kuchyně, nebo při dobře namíchaném drinku. Kromě dárků si určitě nezapomeňte vyměnit pár zamilovaných pohledů a buďte jednoduše šťastní.
:: 1 2 3 4 5 6 ::


  1. You’re fantastic. I love reading the things you write even using the translator. Beautiful post. I need to learn “blogger women” with you. kiss from Italy.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba