Tematické svatby jsou v módě

Dnes nám talentované a pohádkově šikovné dámy z Ateliéru Papaver představí jejich květinový pohled na tematické svatby, které začínají být i u nás hodně populární.

S okouzlujícími ukázkami tematických svateb se můžeme setkat v zahraničí. Je důležité si uvědomit, že prostředí, ve kterém se svatby odehrávají, je úplně jiné než u nás. Ještě stále nám chybí nabídka vkusných interiérů a exteriérů, kde by ta nejkrásnější témata mohli zazářit. “Pokiaľ túžite po tematickej svadbe, potom miesto, kde sa slávnostná udalosť koná, je základom úspechu. Požičať nádherné stoličky, kvalitné obrusy a zadovážiť kvetinovú výzdobu a dekorácie je pre nás maličkosťou,” říká Ing. Lenka Vargová z Ateliéru Papaver.

Co se tématu týče, důležité je přesně si ujasnit základní myšlenku a tu důkladně zpracovat. Každého detailu v tomto plánu se následně třeba držet. “Ideálne je, keď zvolená téma odráža spoločné záujmy budúceho manželského páru. Keď je blízka ich životnému štýlu a keď sa „v nej“ obaja dobre cítia” doplňuje Ing. Lenka Vargová.

 

Jaká jsou nejčastější témata, nejoblíbenější rostliny či nejžádanější barvy?

 

Přírodní – Polní 
Používají se přírodní materiály jako dřevo, sušina, mech, proutí a zejména velké množství různých drobných polních květů (často v exteriéru, na kolibě nebo venkovském dvoře).
Vintage – Luxury
Výzdoba uplatňuje použití starožitných váz, porcelánu, krajkových ubrusů a broží. Hlavním ikvěty jsou zde hortenzie a růže (blízké typickému francouzskému a anglickému stylu).
Klasická, ve smyslu bílou nic nezkazíš 
Jednoduché zdobení, bílé nebo skleněné vázy a svíčky na stole. Nejdůležitějším květem je bílá růže. Ta je doplněna už jen květy v odstínech zelené barvy.
Nejoblíbenějšími rostlinami, které ve své tvorbě Ateliér Papaver používá jsou hortenzie, pivoňky, levandule, starorůžové růže, jemný paličák a hrachor, ostružiny, máky a tulipány. Nejžádanějšími barvami jsou starorůžová, bílá, fialová a brambořík. “Radi sa pohybujeme vo farebnej škále, ktorá je zasnená a melancholická, farby sú akoby zaprášené,” upřesňuje Ing. Monika Vargová.

 

Styl svatební kytice pro tematickou svatbu

 

Dnes je trendem zejména malá velikost kytice. Časy, kdy byly svatební pugéty velké a těžké jsou už dávno pryč. Cení se jemnost, jednoduchost, nápad, nedbalá elegance a praktičnost. Co se týče tvaru, hitem je biedermeier nebo naopak kytice nedbalého designu, jakoby natrhaná právě na louce. Zajímavou kyticí je i hustý svazek levandule nebo máku pečlivě svázaný jemnou stužkou. Často používaným prvkem je i květinová korsáž využívána jako náramek, čelenka, brož na šaty nebo květinová ozdoba do vlasů. Důležitým doplňkem svatebních kytic je i stuha a v některých případech jen konopný motouz (podle charakteru svatby a svatebních šatů).
Co všechno může zahrnovat svatební výzdoba?

 

Svatební kytice je v podstatě třešničkou na dortu celé květinové výzdoby. Výrazný je i ženichův květinový vývazek, abychom přesně věděli, kdo k nevěstě patří. Kdo jsou svatební rodiče je také jasné z menších, ale také krásných vývazků, které mají na svých šatech připnuté. Družičky drží malé kytičky nebo mají na rukou květinovou korsáž. Velmi jednoduché vývazky s mašličkou mají i všichni svatební hosté. Ke kostelu či k úřadu přijíždí vyzdobené svatební auto. Kde se svatba odehrává je jasně vidět podle vyzdobeného vstupu a vnitřní květinové výzdoby. Květinová výzdoba sálu, kde bude hostina je také velmi důležitá. Zde totiž všichni hosté stráví nejvíce času. Zajímavá květinová výzdoba může dokonce napomoci otevřít konverzaci u stolu.

 


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba