PRÁVĚ ČTETE

Listopad 16

Listopad 16

Dobré ráno. Už několik dní po sobě se vytěšuji z tohohle počasí. Ti, kteří mají možnost mě poznat osobně, o mně vědí, že jsem někdy až na nervy lezoucí pozitivista, kterému ani takovéto počasí nezkazí den. Proto i v tomto, v Praze neskutečně mlhavém počasí, dokážu pro sebe najít nějaké to pozitivum. A tím jsou pro mě omrzlé stromy. Ne že bych nějak zvlášť upřednostňovala některé z ročních období, ale při dívání se na klip WHAM – Last Christmas a jejich výletu na vánoční chatu mi srdce zaplesá tou zimní nádherou a proto tolik radosti i z jen namrzlých stromů, protože vím, že co nevidět tu bude zima a s ní přijde i sníh. Pevně ​​v to věřím!

Poslední dny žiji myšlenkou návratu k jednoduchosti a k přírodě a proto jsem se dnes rozhodla ukázat vám jednoduchý postup, jak si vytvořit originální pírka neboli vývažky pro vašeho ženicha. Nebude to opravdu nic náročné a zvládne to i začátečník v prostředí DIY. Tak pojďme směle do toho.

pytlovinu,
krabici z cereálií,
tři druhy knoflíků,
dva druhy pírek,
spínací špendlíky,
přírodní provázek,
lepidlo,
lepící pistoli,
stuhu,
nit a velkou jehlu na šití,
špejle

Jako první je potřeba vystřihnout z kartonu lístky, jako základ pro vývazek neboli pírko. Nakreslete si tužkou tvar, jak chcete, aby lístek vypadal, a pak vystřihněte jednu slzu/lístek pro jedno pírko.

Použijte kartónové slzy jako vzor a vystřihněte tento tvar i z pytloviny, jeden pro každou stranu vývazku. Nemusíte být úplně přesní.

Na karton naneste lepidlo a přilepte na něj pytlovinu. Nechte chvíli zaschnout a pak odstřihněte přečnívající kusy látky (jak je vidět na obrázku níže).

A teď ke špejlím. Změřte je tak na 9 cm a odlomte je, nejlépe nůžkami. Jednu pro každé pírko. Špejli přilepte do středu každé pytlovinové slzičky lepící pistolí.

Kolem špejle omotejte přírodní provázek. Začněte zezdola tím, že přilepíte pomocí lepící pistole provázek o celé délce špejle a pak už jen motáte směrem k pytlovinovému lístku.

Nyní nastal ten správný čas na roztomilé mašličky! Odstřihněte stuhu šikmým střihem. Pomocí velké jehly prošijte stuhu středem obyčejným stehem. Po dokončení šití, nechte viset kousek nitě, protože stuha bude hrbolatá, takže ji musíte co nejvíce narovnat. Pak z ní uvažte mašli.

A nyní zpátky k základnímu kusu. Přilepte pomocí lepící pistole první vrstvu peří, tu více nafouklou. Na ni pak přilepte druhou vrstvu peří, odlišnou od té první, ať vznikne zajímavý kontrast.

Nyní byste měli mít všechny kousky skládačky a je na čase, abyste přilepili všechno dohromady. Začněte tím, že přilepíte mašle.

A nakonec nastal čas na knoflíčky. Jsou těžší, a proto bude lepší, když jim věnujete kousek více lepidla z lepící pistole. A ještě jeden zlepšováček. Pro lepší stabilitu vývazku vystřihněte ještě jednu, kousek větší pytlovinovou slzu a přilepte ji na zadní stranu vašeho vývzku. Vznikne tak druhá vrstva, která bude kousek čouhat nad tou první, ale to nám nevadí, protože to byl vlastně náš cíl. A máme hotovo!


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

  1. Lacla

    23 listopadu

    perfektne, prave som sa inspirovala. dakujem

  2. Lucie Veselá

    23 listopadu

    Rádo se stalo 😉

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
podělte se o váš příběh pod hashtagem #originalnisvatba